Wiem że preamp wokalowy to sprawa osobista ;) ale mam prośbę o poradę do doświadczonych forumowiczów: potrzebuję channel strip'a (lub min. preamp + kompresor), który pozwoliłby na uzyskanie dobrze nasyconego, pełnego brzmienia wokalu, dobrze klejącego się z miksem.
Wolałbym chyba konstrukcję tranzystorową, w rozsądnym budżecie, powiedzmy max 3K.
Używany mikrofon to Octava MK-319
GAP Pre-73? JoeMeek? Cos od IGSa (NE-72)? TLAudio chyba raczej nie...
W ktora strone sie kierowac?
Charakterny preamp do wokalu
Re: Charakterny preamp do wokalu
Jeśli nie potrzebujesz kompresji na pokładzie zainteresuj się SSL XLogic Alpha Channel. W insert możesz wpiąć kompresor, a urządzenie ma przetwornik AD wysokiej jakości. To sprzęt brzmiący doskonalez pokładową korekcją SSL'a, limiterem i saturacją. W tej cenie to jeden z najlepszych na jakich pracowałem. Żeby zmieścić się w 3K będziesz musiał poszukać używanego.
Re: Charakterny preamp do wokalu
...Jeśli nie potrzebujesz kompresji na pokładzie zainteresuj się SSL XLogic Alpha Channel.
Przetwornik dobry mam (Motu896 HD - ten sam rewelacyjny uklad co w pro toolsie HD) i tak jak pisalem, kompresor by sie przydal. Ale o Alpha Channel rzeczywiscie zapomnialem. Moze mimo wszystko warto by to sprawdzic, dzieki.
Przetwornik dobry mam (Motu896 HD - ten sam rewelacyjny uklad co w pro toolsie HD) i tak jak pisalem, kompresor by sie przydal. Ale o Alpha Channel rzeczywiscie zapomnialem. Moze mimo wszystko warto by to sprawdzic, dzieki.