MOTU 896HD czy RME HDSPe AIO ?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
lordwaszmosc
MOTU 896HD czy RME HDSPe AIO ?

Post autor: lordwaszmosc » środa 16 sty 2013, 13:50

Witam , mam możliwość zakupienia tych dwóch narzędzi w podobnej cenie ,

jendak motu ma większe możliwosci przy mac'u a ja nie lubie mac'ów ^^ 

faktem jest ,że nowe te egzemplarze występują w cenach RME ok 2100zl Motu ok 3600zl ,

wiec obudowa do zewnetrznej karty realtywnie o 1400 zl drozsza jednak i tak zakupie preampa do mikrofonu , czy ktos moze powie mi czy jednak motu było by korzystniejsze ?

Z tego co widzę większość ludzi jest za RME , stabilniejsze a ta AIO karta ma najnowsze podzespoły podobno jakie tylko się da tam wtłoczyć ^^

:)

Awatar użytkownika
lukashhh1

Re: MOTU 896HD czy RME HDSPe AIO ?

Post autor: lukashhh1 » środa 16 sty 2013, 20:52

...
Witam , mam możliwość zakupienia tych dwóch narzędzi w podobnej cenie ,

jendak motu ma większe możliwosci przy mac'u a ja nie lubie mac'ów ^^ 

faktem jest ,że nowe te egzemplarze występują w cenach RME ok 2100zl Motu ok 3600zl ,

wiec obudowa do zewnetrznej karty realtywnie o 1400 zl drozsza jednak i tak zakupie preampa do mikrofonu , czy ktos moze powie mi czy jednak motu było by korzystniejsze ?

Z tego co widzę większość ludzi jest za RME , stabilniejsze a ta AIO karta ma najnowsze podzespoły podobno jakie tylko się da tam wtłoczyć ^^

...

Zanim polecisz do sklepu po RME AIO..... poczytaj opinie użytkowników na forum RME.

Były ( i pewnie nadal są ) problemy z zakłoceniami podczas pracy kart ( np piszczenie w gniazdach słuchawkowych lub nawet na wyjsciach głównych.

Poczytaj uwaznie fora RME.

Myslę, że MOTU bedzie lepszym wyborem. To klasa sama w sobie, od lat.

W profesjonalnym studio szybciej znajdziesz MOTU niz RME.

Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

ODPOWIEDZ