Witam
Mam iterfejs w ktrym jest gniazdo tyko na jedna pare.Jak najkorzystniej podzielic ten sygnal aby podpiąć dwie pary?Czy mogę coś stracić na jakości dźwięku przez to?
Witam
Mam iterfejs w ktrym jest gniazdo tyko na jedna pare.Jak najkorzystniej podzielic ten sygnal aby podpiąć dwie pary?Czy mogę coś stracić na jakości dźwięku przez to?
Ale cena trochę mnie przerasta.Mam dwie pary monitorów ,wartych mniej niż 1000 zł para i mam wydać 500zł na takie zwykłe pokrętło ? Raczej słaba opcja.To już lepiej robić toprzez przejściówki chyba.
A jak jest z tymi przejściówkami ? Głośnik bedzie dostawał słabszy sygnał i grał ciszej?
...
Ale cena trochę mnie przerasta.Mam dwie pary monitorów ,wartych mniej niż 1000 zł para i mam wydać 500zł na takie zwykłe pokrętło ? Raczej słaba opcja.To już lepiej robić toprzez przejściówki chyba.
A jak jest z tymi przejściówkami ? Głośnik bedzie dostawał słabszy sygnał i grał ciszej?...
Jeśli będziesz rozdzielał sygnał z jednego źródła, do każdej z pary odsłuchów dostaniesz slabszy sygnal. Jeśli będzie zbyt slaby pojawią się zniekształcenia wynikające z preampu odsłuchowego. Będziesz musiał bardzo mocno je rezgręcać. Nie wiem czy jest sens kombinować.
...
...
A jak jest z tymi przejściówkami ? Głośnik bedzie dostawał słabszy sygnał i grał ciszej?...
Jeśli będziesz rozdzielał sygnał z jednego źródła, do każdej z pary odsłuchów dostaniesz slabszy sygnal. Jeśli będzie zbyt slaby pojawią się zniekształcenia wynikające z preampu odsłuchowego. Będziesz musiał bardzo mocno je rezgręcać. Nie wiem czy jest sens kombinować....
i tak napewno taniej wyjdzie mnie zmiana interfejsu na taki który posiada 4 wyjscia nagłośniki
Jeśli będziesz rozdzielał sygnał z jednego źródła, do każdej z pary odsłuchów dostaniesz slabszy sygnal. Jeśli będzie zbyt slaby pojawią się zniekształcenia wynikające z preampu odsłuchowego. Będziesz musiał bardzo mocno je rezgręcać. Nie wiem czy jest sens kombinować....
Wydaje mi się, że nie powinno być żadnego problemu z jednokrotnym podzieleniem sygnału liniowego za pomocą przejściówki... bo rozumiem, że mowa o monitorach aktywnych?
Natomiast może się faktycznie okazać, że dwa różne monitory grają z inną głośnością... ale od tego masz przecież na nich regulację głośności.
...
Wydaje mi się, że nie powinno być żadnego problemu z jednokrotnym podzieleniem sygnału liniowego za pomocą przejściówki... bo rozumiem, że mowa o monitorach aktywnych?
Natomiast może się faktycznie okazać, że dwa różne monitory grają z inną głośnością... ale od tego masz przecież na nich regulację głośności.
...
Polecałbym zaopatrzenie się w takie urządzonka- Sinn Status 24/96, lub SM Pro Audio M-Patch 2.0 - rozwiążą one problem wyrównania głośności na obu parach monitorów pozwalając na ich niezależną kontrolę
Moc sygnału wejściowego do każdej z pary monitorów będzie przynajmniej o połowę niższa niż gdyby sygnał od razu trafiał z wyjścia do wejścia. ...
Nieprawda. Spadek poziomu w przypadku sygnałów liniowych będzie niemierzalny. W dodatku trochę bez sensu jest używanie dwóch monitorów naraz, więc problem nie istnieje. Potrzebny jest po prostu przełącznik.