Witam, posiadam kartę dźwiękową Esi Juli@, którą podpinam przez Riser Pci (zajmująca miejsce karta graficzna). I mam taki problem, ciągle mi pokazuje, że mikrofon chodzi pomimo, że nie jest podłączony. Gdy włączam nasłuchiwanie to słychać buczenie, szumienie. Z kolei gdy już podepnę mikrofon (do preampu i preamp do karty) to dalej pokazuje, że buczy ale w programie do karty słychać mnie normalnie lecz gdy chce coś nagrać to nagrywa buczenie. Gdy normalnie podepnę kartę pod PCi bez Risera to wszystko chodzi. Nie wiem czy to wina Risera ale po podpięciu mikrofonu, w programie pokazuje, że wszystko jest git. Czy ktoś mi może pomóc? Pozdrawiam!
ESI Juli@ - ciągły widoczny szum
Re: ESI Juli@ - ciągły widoczny szum
Riser ma dodatkowe zasilanie?Z ostatnich przykładów na forum Julka jest bardzo czuła na petle mas
A i chciałem dodać, że z dźwiękiem jest jak najbardziej wporządku. Wszystko ładnie słychać. I dlatego taka sytuacja mnie dziwi.
Ja chyba czegoś rozumiem... Piszesz:
Gdy normalnie podepnę kartę pod PCi bez Risera to wszystko chodzi. Nie wiem czy to wina Risera
i później pytasz, co jest przyczyną? Faza księżyca?
[addsig]
Gdy normalnie podepnę kartę pod PCi bez Risera to wszystko chodzi. Nie wiem czy to wina Risera
i później pytasz, co jest przyczyną? Faza księżyca?...
Być może faza księżyca

Chwila moment - jaki mikrofon?przecież ta karta nie ma wejścia mikrofonowego!!!
Czy ty aby na pewno korzystasz z ESI a nie z karty zintegrowanej?gdzie pokazuje ci ten mikrofon?Co masz poustawiane w programie i w jakim?
Zalatuje mi integrą
Czyli nie ma innej opcji jak usunąć riser? A gdybym kupił inny? Czy możliwe, że ze wszystkimi riserami działoby się podobnie? Trochę mi się to nie podoba bo przez to karta graficzna mi się przegrzewa i restartuje kompa.