Przepraszam ... pomyłka ... mogę rejestrować wiele kanałów jednocześnie na sterach Direct Sound.
Co w takim razie może być z tymi sterami ASIO ?
Mackie Onyx 1620 + Fireware - problem
- Mefistofelez
- trancvission
Re: Mackie Onyx 1620 + Fireware - problem
...
Przepraszam ... pomyłka ... mogę rejestrować wiele kanałów jednocześnie na sterach Direct Sound.
Co w takim razie może być z tymi sterami ASIO ? ...
Tak na śpiącego, Witam. Wsparcie sterowników dla ASIO:
- Direct Sound (Windows XP),
- Windows Audio Session API (Windows Vista i Windows 7)
- trancvission
Re: Mackie Onyx 1620 + Fireware - problem
...
...
Co w takim razie może być z tymi sterami ASIO ? ...
Tak na śpiącego, Witam. Wsparcie sterowników dla ASIO:
- Direct Sound (Windows XP, stare sterowniki systemowej biblioteki directx'a),
- Windows Audio Session API (Windows Vista i Windows 7, to coś nowego i chyba przygotowane na Windows 8.
EDIT::
Faktycznie pewne odkrycie :D, Ale prawidłową i najlepszą wydajność uzyskasz pracując na latencji sterowników dedykowanych od Mackie i tylko na nich inne bym zostawił. Sam Chipset VT6307 bywa problematyczny, ale jego zostawmy. Ale to, że masz totalny burdel w systemie, konkretnie w sterownkach ASIO i pojawiają się konflikty to jest odkrycie!..
Pobrać Your uninnstarer/cc cleaner. Odinstaluj kolejno wszystkie ASIO drivers, łącznie ze sterownikami ASIO Juli@, poza Direct Sound (jakoby wbudowanymi w system.)
Teraz:: Sterowniki Juli@ usuwasz się poprzez specjalny dołączony (cd juli@) deinstalator, po czym ponowny rozruch, i wyjmujesz ją z PCI. Sprawdziłbym mimo wszystko zachowanie tych ASIO Mackie bez ASIO Juli@. To , że trybi na wysokiej latencji od Direct Sound to żaden sukcess..
Sterowniki ASIO od Mackie:: również by usunął do czystego.I nowe instalacje przeprowadził wg ich zaleceń. Krok po kroku.
Wszelkie kontrolery FW i USB bym zostawił w spokoju o ile nie ma wykrzykników (konfliktów). Działaj Pozdr.