Serwis monitorów studyjnych w Poznaniu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
TiamaT
Serwis monitorów studyjnych w Poznaniu?

Post autor: TiamaT » poniedziałek 10 wrz 2012, 17:25

Cześć,

Niestety muszę serwisować swój monitor studyjny, jestem z Poznania czy znacie jakiś serwis, który da radę serwisować monitor studyjny Alesis Mk2 m1 ?

Z góry dzięki za pomoc.

Teddy80

Re: Serwis monitorów studyjnych w Poznaniu?

Post autor: Teddy80 » poniedziałek 10 wrz 2012, 18:14

Witam,

niestety muszę Cie zmartwić nie znajdziesz serwisu Alesis w Poznaniu, być może jakis podrzędny elektronik będzie wstanie zająć sie tymi monitorami ale pewnie bedzie problem  np.  z częsciami.

Jedyny autoryzowany serwis i chyba tez dystrybucja produktów marki Alesis to Lauda Audio w Gdańsku,

ul. Żaglowa 2, 80-560 Gdańsk

Kiedys serwisowałem u nich końcówke mocy Alesis Ra-300 i nie bylo problemow, aczkolwiek zawsze jest dylemat wyrzucania gotowki na przesyłke itd. Mało tego jeśli nie zdecydujesz sie na naprawe to bodajże sama ekspertyza kosztuje 30 zl.

Jeśli chodzi o Poznan, to na ul. Mostowej kiedyś był jakis serwis ale to chyba raczej Behringer itp marki i bardziej sprzęt djski, ale obawiam się że to już nie istnieje.

Jeśli potrzebujesz jakies informacje, e-mail, telefon by skontaktować się z Lauda Audio to pisz, mogę podać (jeśli znajdę).

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 10 wrz 2012, 19:26

Jest na gwarancji?

Jeśli nie to napisz dlaczego musisz serwisować - może da się to własnoręcznie naprawić

TiamaT

Post autor: TiamaT » poniedziałek 10 wrz 2012, 22:19

...
Jest na gwarancji?

Jeśli nie to napisz dlaczego musisz serwisować - może da się to własnoręcznie naprawić...

Dzięki za zainteresowanie moim postem.

@Teddy80

Już raz ta kolumna byłą właśnie tam serwisowana jeszcze na gwarancji, oczywiście mam zamiar tam teraz również ją wysłać. Niesteyt na dzień dzisiejszy ich naprawa trwać będzie 30 dni mają tam aż tak strasznie dużo roboty albo mało pracowników ?;)

@Zbynia 

Objawy są proste. Dioda po załączeniu się świeci, ale lekko mniej niż w sprawnym , żadeń dźwięk "przychodzący kablem", z głośnik się nie wydobywa jedynie w momencie awarii lekko pierdział. Zauważyłem też, że pomimo tego, że jest włączony nie nagrzewa się tył. W stosunku do sprawnego w momencie włączania nie ma charakterystyczne pyrkniecia, jedyine przy wyłączeniu jest delikatne pyrczenie przez ok 1-2 sekundy o częstotliwości jak by ok 30hz.

ODPOWIEDZ