Evolution Remote25 + audio + extreme
Czy ktoś wie jakie parametry interfejsu dżwiękowego ma model remote 25 audio? Napotkałem sprzeczne informacje - 48khz 24 bit i 96 khz... Na jakiej zasadzie w modelu EXTREME mamy możliwość korzystania z dobrodziejstw K-station? Czy w środku jest elektronika z K-station? Czy jest to dobra zabawka do współpracy z lapciakiem, cubasem i reasonem? (model audio, extreme)
- rapp2sebast
Re: Evolution Remote25 + audio + extreme
...Czy ktoś wie jakie parametry interfejsu dżwiękowego ma model remote 25 audio? Napotkałem sprzeczne informacje - 48khz 24 bit i 96 khz... Na jakiej zasadzie w modelu EXTREME mamy możliwość korzystania z dobrodziejstw K-station? Czy w środku jest elektronika z K-station? Czy jest to dobra zabawka do współpracy z lapciakiem, cubasem i reasonem? (model audio, extreme)...
Zamówiłem to cacko w październiku i niecierpliwie czekam i śledzę, co się z tym produktem dzieje.
Najwięcej info jest na stronie Novation.
Przetworniki 48kHz/24bit. Po wgraniu nowego firmware (coś jak bios w kompie) ta maszynka ma działać jak K-Station. // Ta maszyna to mały komputerek + przetworniki A/D/A + preamp, a K-Station to właściwie program. Wgrywa się firmware i jazda... - przynajmniej taki jest plan
//
Jeśli chodzi o laptopy i USB, to jechałem trochę na Edirolu UA-30 i M-Audio USB Quattro. Oba chodziły nieźle pod Compaq Armada PIII500 i Evo 800v.
Wprawdzie o wydajności karty PCI nie ma co marzyć. Instrumenty wirtualne grają OK. Ale przetwarzanie sygnału z mikrofonu przez efekty VST nie idzie bez ślimaczenia. Dlatego fajnie, że Novation ma multiefekt.
Seba
Zamówiłem to cacko w październiku i niecierpliwie czekam i śledzę, co się z tym produktem dzieje.
Najwięcej info jest na stronie Novation.
Przetworniki 48kHz/24bit. Po wgraniu nowego firmware (coś jak bios w kompie) ta maszynka ma działać jak K-Station. // Ta maszyna to mały komputerek + przetworniki A/D/A + preamp, a K-Station to właściwie program. Wgrywa się firmware i jazda... - przynajmniej taki jest plan

Jeśli chodzi o laptopy i USB, to jechałem trochę na Edirolu UA-30 i M-Audio USB Quattro. Oba chodziły nieźle pod Compaq Armada PIII500 i Evo 800v.
Wprawdzie o wydajności karty PCI nie ma co marzyć. Instrumenty wirtualne grają OK. Ale przetwarzanie sygnału z mikrofonu przez efekty VST nie idzie bez ślimaczenia. Dlatego fajnie, że Novation ma multiefekt.
Seba
Jestem zawodowym programistą. Moje hobby to kompozycja i nagrywanie dźwięku w środowisku komputerowym oraz elektroniczne instrumenty klawiszowe.