Jak ktos chce mieć na prawdę dużo dołu, to może zamiast pakować się w suba warto przemyślec ten temat i zainteresować się modelem A77X?
Fakt interesowalem sie nimi ale jak zobaczylem cene - ok 8 tys za pare to pomyslalem ze chyba by trzeba zarabiac grube tysiace na muzyce zeby w cos takiego sie pchac, to juz jest konkretna gotowka.
Proponuję porównywać nie całkowitąśrednicę ale rzeczywistą powierzchnię membran, która jak wiemy jest proporcjonalna do kwadratu średnicy.
...
No tak calkowita powierzchnia to tez inna kwestia, no ale cos musi byc na rzeczy bo proporcjonalnie rozmiary sa w roznych odstepach, natomiast dzwiek juz nie ma takich parametrow, moze źle na to patrze..
Ale teraz mam prosbe inne..jesli ktos ma czas i ochote, obejrzyjce ten clip na yt
http://www.youtube.com/watch?v=wjWvJQvG-oo
Najlepiej przewinac do 11 minuty.
Czlowiek prezentuje dzwiek z monitorow Focal CMS50 w odniesieniu do Adama A5x.
Ale o co mi chodzi..
Ktos wczesniej podawal ze A7x schodza do 51 Hz (-3db) a wg producenta Focale schodza do 55 Hz (-3db).
To teraz jak to mozliwe ze 5 calowy taki maly monitorek schodzi o 4 Hz plyciej niz a7x??
Ale to nawet nie o to chodzi, sluchajac jak graja focale a jak adamy, mam wrazenie ze dol jest podobny i nie jest go wcale tak malo.. ale no nie wiem, chcialem zebyscie w miare mozliwosci sami to ocenili (najlepiej posluchac dzwieku z tego clipu na sluchawkach)