Studiologic Acuna - szumiący mod wheel

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Vanadain
Studiologic Acuna - szumiący mod wheel

Post autor: Vanadain » sobota 25 sie 2012, 14:46

Pytanie kierowane jest do wszystkich właścicieli produktów Studiologic.

Vanadain

Re: Studiologic Acuna - szumiący mod wheel

Post autor: Vanadain » sobota 25 sie 2012, 15:04

Bardzo przepraszam - zupełnie przez przypadek zaakceptowałem poprzedniego posta. A więc - chciełem się zapytać, czy to "normalne", że mod wheel generuje duże ilości danych "szumowych", tzn. pozostawiony w jakimś położeniu przez cały czas wysyła wartości midi na około tej ustawionej wartości. A mojej Acunie czasami dochodzi do tego, że wartości wysyłane przez kontroler zawarte są nawet w granicach +/- 40. Najgorsze jest to, że nawet w pozycjach 100% dól, lub 100% góra co kilka sekund musi też musi coś jeszcze wysyłać - bardzo to utrudnia używanie funcji midi learn w hoście. Problemy mam też z aftertouch - niemalże zawsze wartość aftertouch nie "zeruje" się, szczególnie gdy gram wiele dźwięków na raz. Klawiatura też nie raz mi się "zawiesiła", ale tylko gdy korzystałem z usb. Tak więc proszę wszystkich użytkowników Acuny, jak i wszystkich innych użytkowników produktów firmy Studiologic o podzielenie się własnymi doświadczeniami. Chcę np. wiedzieć, czy nadaje to się do złożenia reklamacji, czy może jest jakiś prosty sposób na poprawienie tego mod wheela, czy może też to jest "normalne".

ODPOWIEDZ