Auria - system wielośladowy z obsługą VST na iPada

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Zbynia
Re: Auria - system wielośladowy z obsługą VST na iPada

Post autor: Zbynia » wtorek 24 sty 2012, 00:10

PDF to mi się potrafi chaczyć na core i5 2500K z 8GB ramu....akurat oprogramowania adobe nie brałbym za jakikolwiek wyznacznik bo od dawna wiadomo że to chłam pod wzgledem optymalizacji (pomijam photoshopa ale flash i pdf to tragedia)

Zresztą przecież każdy z nas doskonale zapewne pamięta jak sie pracowało na czymś pokroju pentium III 1GHz i 256MB ramu(a nieraz i mniej)

Wiem nieco lepsza architektura(x86) ale to nie oznacza że ipad I nie da sobie rady - w sumie trzeba go traktować jak komputer a jak wiadomo komputery też nie zawsze sobie dawały :) 

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 24 sty 2012, 06:18

...Obecna generacja iPadów jest wystarczająco wydajna do takich zadań. Nie wiem, na jakiej podstawie ktoś napisał, że to nie działa płynnie.... 

Przejżałem filmy i na którymś, gdzie było dużo tracków edycja już działała z lekkimi opóźnieniem.

Sam jestem użytkownikiem iPada 2 i doceniam jego możliwości.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 24 sty 2012, 06:47

Zerknijcie na film, gdzie widać płynność działania doskonale. Myślę że tegoroczny iPad rozwiąże ten problem.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 24 sty 2012, 12:28

Przejżałem filmy i na którymś, gdzie było dużo tracków edycja już działała z lekkimi opóźnieniem.

Szybko oceniacie coś, co jeszcze nie jest w sprzedaży, ledwo parę osób miało okazję to trochę pomacać, a w dodatku jest na etapie projektu, który dopiero co mógł zostać pokazany, że już o innych kwestiach powodujących latencję (jak np. "[...]full delay compensation for all tracks, including aux sends and subgroups[...]") nie wspomnę Cool

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 25 sty 2012, 11:18

...

Opieramy się na tym co widzimy, masz rację że należy poczekać do finalnej wersji.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 17 lip 2012, 13:56

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Post autor: Kubańczyk » środa 18 lip 2012, 13:11

Dzięki za info. No wreszcie jest Auria, ale nic nie ma w manualu o synchronizacji tempa z MIDI Clock. Czy ktoś kto używał tej aplikacji może wypowiedzieć się, czy jest opcja synchronizowania odtwarzania projektu do MIDI Clock i w które strony (master czy slave, a może obie opcje?).

Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 18 lip 2012, 13:53

Na razie raczej synchro tylko z pozycji zegara interfejsu.

Do tego Auria Link (praca dwóch Aurii na dwóch iPad'ach ) oraz WIST 

ODPOWIEDZ