Unova calkiem fajnie sie zachowuje, jak na wbudowany interfejs, ale nie licz na wiele :)
Sprawdziłem przed chwilą aranż kręcony na zewnętrznym interfejsie, kilkanaście ścieżek audio, trochę wtyczek, kilka VSTi, na sumie Steven Slate i SSL - nie jest źle. Powiem więcej, daje radę.
Da się też jakoś grać z klawisza, z tym że tutaj denerwujące będzie ustawienie Ultranovy aby pracowała w trybie Local Off, czyli wyzwalała własne brzmienia tylko jak się na dedykowanym dla niej kanale gra, bo inaczej przykrywa Ci VSTi. Nie wiem jak to ustawić, nie potrzebowałem do tej pory, interfejsu w UNV w sumie nie używam.
Zastanawia mnie tylko jedno - latencja. W panelu UNV ustawiłem bufor na 5 sekund, natomiast Cubase pokazywał 11 z kawałeczkiem. Zapewne musi jakaś kompensacja wchodzić w grę, skoro aż taka różnica jest, albo może nie przestawiłem czegoś apropo Asio Direct Monitoring - na szybko sprawdzałem.
Przy takich ustawieniach jak poniżej, w podanym przykładowym aranżu, działało ok. Być może to kwestia kompa. i7 2600 @ 3.4 + sporo RAM + inne bzdety typu SSD
A ustawienia u mnie wyglądają tak
Próbowałem zejść niżej z buforem ale niestety już się rozjechało konkretnie. I to tyle co mogę napisać.
[addsig]
"... lobbing na rzecz członków ..."