ExpressCard FireWire i interfejs audio - problem z dźwiękiem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
holypent
ExpressCard FireWire i interfejs audio - problem z dźwiękiem

Post autor: holypent » sobota 09 cze 2012, 15:50

Witam, mój sprzęt to laptop Sony Vaio i3, Focusrite Saffire PRO 24. Przez dłuższy czas łączyłem te urządzenia poprzez expresscard (no name) z chipsetem VIA i wszystko działało mi w miarę popprawnie, ale EC padła. Od jakiegoś czasu używam sterowników ASIO4ALL i jestem zadowolony, ale jest tylko jeden kanał stereo wyjściowy i nie mam  jak zsynchronizować laptopa ze stacjonarnym kompem. Kupiłem ostatnio EC firmy 4Wordl z chipsetem Texas Instruments, ale pojawił sie problem. Dżwięk zaczyna trzeszczeć,  zacinać się po czym cały tor audio zatrzymuje się. Próboweł nowsze divery do EC (JMicron) znalezione przez DriverGenius, ale jest to samo. Może coś poradzicie drodzy forumowicze ? Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Caroozo

Re: ExpressCard FireWire i interfejs audio - problem z dźwiękiem

Post autor: Caroozo » sobota 09 cze 2012, 20:44

Cóż - ewidentnie ten Texas robi pod górkę... Sam korzystam z laptopa Sony i powiem Ci, że na Asio4All zintegrowana karta muzyczna w tym laptopie (Sigmatel) daje radę - jakbym zapomniał interfejsu na koncert, zaryzykowałbym pyknięcie go na integrze ;).

Z drugiej strony specjalnie go kupiłem ze względu na chipset FW TI, który jest stabilny jak skała... Jakiego systemu operacyjnego używasz? Generalnie 4World to budżetowa półka i niestety - mogą być problemy. Powiedz też, czy karta to tylko FW czy FW+USB? Bo z nimi również są problemy...

holypent

Re: ExpressCard FireWire i interfejs audio - problem z dźwiękiem

Post autor: holypent » sobota 09 cze 2012, 21:55

win 7 64bit, EC tylko FW; na koncertach używałem hosta z driverami ASIO4ALL i działał bez zarzutu

ODPOWIEDZ