Witam,
sprawa jest bardzo dziwna. W Korg Extreme w barwach presetowych knob 3 i 4 mają zapisane cc odpowiednio 19 i 21. Komunikaty te sprzężone są z procesorem efektów internal (IFX) i masterem (MFX). Problem polega na tym, że gdy edytuje się brzmienie za pomocą assignable knobs, szczególnie 3 i 4, brzmienie ulega zmianie - na moje ucho dotyczy to tylko procesora efektów. Najśmieszniejsze jest to że nie widać tych zmian w samym menu efektów i nie da się efektów zapisać.
Wchodzę więc do menu efektów i mam przypisane odpowiednie knoby do odpowiednich sekcji - w tym przypadku feedback dla delay'a, dry/wet dla wszystkich, Hz i AMT dla chorusa itd... Niestety kręciłem chyba z pół godziny gałkami i nie mogę rozgryźć które dokładnie parametry są przez te knoby obsługiwane.
Nie chce mi się teraz każdego brzmienia przerabiać na ucho, bo nie w tym rzecz. Czy ktoś może miał podobny problem i wie jak to rozwiązać? Być może przypisany kontroler reguluje całą sekcję efektu - jak więc sprawdzić o jakie wartości zmienia ruch gałką w lewo i w prawo?
Ciekawostka - gałki są od siebie zależne, wychylenie jednej powoduje "odjechany" efekt, za to poruszenie drugą normalizuje pierwszą i obie brzmią po prostu bardzo dobrze... Przyznam szczerze że jest późno, muszę szybko przeprogramować ten klawisz na weekend i pilnie potrzebuję rozwiązania tej zagadki :).