Dave Smith Mopho

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
matia
Re: Dave Smith Mopho

Post autor: matia » wtorek 20 sty 2009, 16:10

......Jeśli chcesz przepłacać kupuj w Polsce

Ja polecam UK np: http://www.dv247.com/invt/57417/...

Na kolanie policzyłem i dodając transport w powyższym sklepie wychodzi jakieś 40 zł taniej niż sugerowana przez dystrybutora cena w Polsce (wszystkie kursy z dzisiaj). ...

A bo cholerka teraz z dnia nadzień się to wszystko zmienia tak drastycznie masz rację w tym konkretnym przypadku, ale jeszcze z dwa tygodnie temu byłoby po mojemu ...
rok temu kupilem synta w digital village.
2 tygodnie(przelew,transport) i synth juz byl pod drzwiami...
niezla obsluga...
lubie halas

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 20 sty 2009, 21:48

Dochodzę powoli do takiego wniosku, że chyba jednak warto kupić tego mopka . W końcu prawdziwy analog za taką cenę...
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 17 kwie 2009, 07:48

Dzień Dobry !
Podbijam temat ze wzgledu na dość ważne dla mnie pytanie odnośnie Mopho. Nie udało mi się znaleźć informacji na stronie DSI, ani w najnowszym numerze EiS czy Mopho jest "multitimbralny" i jesli tak to ilu kanałowy jest ten multitimbral. Wiem, że jest monofoniczny ale czy to determinuje multitimbral? Moje Monomachine jest monofoniczne ale ma 6 kanałowy multitimbral...
Udanego piątku życzę !
[addsig]
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » piątek 17 kwie 2009, 08:38

... czy Mopho jest "multitimbralny" i jesli tak to ilu kanałowy jest ten multitimbral. Wiem, że jest monofoniczny ale czy to determinuje multitimbral? Moje Monomachine jest monofoniczne ale ma 6 kanałowy multitimbral...
Udanego piątku życzę !
...

MOPHO - multitimbral=1

Z tego co się orientuję Monomachine to 5 x monosynth + cośtam - Sid,superwave ....
Nie dziwi mnie wielokanałowy multitimbral , ponieważ to kilka instrumentów w jednym, czego nie można powiedzieć o "żołtku" :)

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 17 kwie 2009, 09:49

MOPHO - multitimbral=1

Z tego co się orientuję Monomachine to 5 x monosynth + cośtam - Sid,superwave ....
Nie dziwi mnie wielokanałowy multitimbral , ponieważ to kilka instrumentów w jednym, czego nie można powiedzieć o "żołtku" :)

...
jesteś pewien ?....szkooodaaa....ale i tak go łyknę!
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 17 kwie 2009, 10:01

Monomachine ma 6 multitimbral - 6 tracków sekwencera - czyli 6 x mono ( posiada 5 algorytmów syntezy: SID,DigiPro,SuperWave,VO,FM+ ), ale można przejść w tryb POLY i grać jednym kanałem z 6 głosową polifonią.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 17 kwie 2009, 13:57

jesteś pewien ?....szkooodaaa....ale i tak go łyknę!...
Hehe, ja też bym łyknął, ale się zastanawiam jeszcze nad Prophetem 08 i nie wiem, którego wybrać
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 22 kwie 2009, 15:56

...Jeśli chcesz przepłacać kupuj w Polsce

Ja polecam UK np: http://www.dv247.com/invt/57417/...

Na kolanie policzyłem i dodając transport w powyższym sklepie wychodzi jakieś 40 zł taniej niż sugerowana przez dystrybutora cena w Polsce (wszystkie kursy z dzisiaj). ...
Ja mam takie pytanie odnośnie transportu z DV do Polski, a mianowicie ile on wynosi ??

Pozdrawiam
Robert
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 22 kwie 2009, 16:35

Ja mam takie pytanie odnośnie transportu z DV do Polski, a mianowicie ile on wynosi ?

Pozdrawiam
Robert...

Zajżyj w prywatne wiadomości.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
zegy

Post autor: zegy » niedziela 27 maja 2012, 23:36

Witam
Mam problem z nowo zakupionym mopho , a dokładnie z tym ,że nie jestem w stanie wysłać sygnału midi do niego przez klawe.
Próbowałem na kilku kablach , kilku klawiaturach sterujących. Nic . Przetestowałem wszystkie opcje w 'global parametr'.
Czy jest na forum jakiś posiadacz?Albo ktokolwiek może jakoś pomóc?

ODPOWIEDZ