Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Richi_TDI - Posty:25
Wielośladowa rejestracja dźwięku po USB
autor: Richi_TDI » czwartek 24 maja 2012, 09:56
Witam Was.
Dopadł mnie problem. Kupiłem nowego laptopa i niestety nie ma on złącza firewire. Z tego co rozejrzałem się po necie nie ma opcji na interfejs FW do niego, więc mojego Presonusa muszę wymienić na coś co komunikuje się po USB. Potrzebuję 16 śladów ewentualnie z możliwością rozbudowy do 24. Wymagane minimum 4 preampy mikrofonowe, a reszta to mogą być wejścia liniowe.Z tego co widzę wstępnie moje oczekiwania spełnia Alesis Multimix16 USB 2.0, zanim jednak wydam pieniądze chciałbym zapytać Was czy znacie może jakieś alternatywy dla tego urządzenia? Nie ukrywam, że najchętniej widziałbym w tej roli urządzenia/urządzenia rakowalne (Alesis nie spełnia tego kryterium).
Pozdrawiam,
Richi_TDI
-
mytnik
autor: mytnik » piątek 25 maja 2012, 09:10
http://www.esi-audio.com/products/esu1808/
trochę bezmyślny zakup z tym laptopem zrobiłeś
drummer
-
autor: Richi_TDI » piątek 25 maja 2012, 15:19
...
http://www.esi-audio.com/products/esu1808/
trochę bezmyślny zakup z tym laptopem zrobiłeś
...
ESI nie do końca spełnia moje oczekiwania (2 preampy), brak możliwości rozbudowy do 24 śladów... Z tego co wyczytałem mogę mieć poważny problem ze znaleźieniem tego, czego szukam... chyba będę musiał cierpliwie czekać na rozwój rynku interfejsów USB. Co do mojego zakupu... nie był bezmyślny... znajdź mi lapka z i7 i złączem FW. :) Ja nie znalazłem, a lapa potrzebowałem pierwotnie do video/grafiki. Teraz w związku z awarią pierwszego, starego laptopa ze złączem FW muszę przerzucić się z rejestracją dźwięku na nowego lapka.... :)
-
doministry1
autor: doministry1 » sobota 26 maja 2012, 07:01
......http://www.esi-audio.com/products/esu1808/ trochę bezmyślny zakup z tym laptopem zrobiłeś...
ESI nie do końca spełnia moje oczekiwania (2 preampy), brak możliwości rozbudowy do 24 śladów... Z tego co wyczytałem mogę mieć poważny problem ze znaleźieniem tego, czego szukam... chyba będę musiał cierpliwie czekać na rozwój rynku interfejsów USB. Co do mojego zakupu... nie był bezmyślny... znajdź mi lapka z i7 i złączem FW. :) Ja nie znalazłem, a lapa potrzebowałem pierwotnie do video/grafiki. Teraz w związku z awarią pierwszego, starego laptopa ze złączem FW muszę przerzucić się z rejestracją dźwięku na nowego lapka.... :)...
-----
Ja znalazłem, HP EliteBook.
Ale to ponad 6000 zeta.
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator
-
mytnik
autor: mytnik » sobota 26 maja 2012, 10:00
w RME cos sie powinno zlaleźc, ale taniej chyba będzie kupić innego lapka do zadań audio
drummer
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » sobota 26 maja 2012, 10:06
Nie masz lapka z express card na pokładzie?
-
dust - Posty:190
Trzeba było kupić Maca
-
autor: Richi_TDI » sobota 26 maja 2012, 16:47
...Trzeba było kupić Maca...
Jasne... i software za kilkanaście tysi wyrzucić do kosza. Genialna porada. Dzięki! :)
Co do mojego laptopa (ASUS G74SX), nie ma niestety żadnego złącza typu PCIMCIA, Express Card itp. Jedyna możliwość to USB. Jeśli chodzi o RME to zdecydowanie sprzęt na wyrost dla mnie. Za dobry i za drogi. Nie wykorzystam jego możliwości i walorów. Popatrzyłem na laptopy HP i faktycznie mają złącze FW. Jest to jakaś alternatywa jeśli nic innego nie znajdę.
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » sobota 26 maja 2012, 19:23
Dziwne że kupiłes sprzęt który nie ma szans na rozbudowę w dodatku z i7...co to za moda znów na te Delle - toż to zadna rewelacja - to co w sklepach to nie ma porównania do serii biznesowych(nie spotkałem biznesowego żeby bateria zdechła po roku notabene)