Obecnie jestem po przesłuchaniu kilku par róznych monitorów [tak w sklepie je odsłuchiwałem słuchając swoich mixów] i wiem co wybrać kiedy pojawią się fundusze....
Jakich słuchałeś i które Twoim zdaniem najlepsze i dla czego?
Obecnie jestem po przesłuchaniu kilku par róznych monitorów [tak w sklepie je odsłuchiwałem słuchając swoich mixów] i wiem co wybrać kiedy pojawią się fundusze....
...
...
Słuchałem rózne od wyższych modeli KrK przez Fostexy na Adamach konczac. Te które wybrałem najbardziej mi odpowiadaja z tego względu ze moje muzyka brzmi na nich najlepiej. Specjamnie nie podaje modelu z tego względu że pojęcie "najlepsze monitory" nie istnieje [Zresztą odwykłem od polecania jakiegokolwiek sprzetu komukolwiek. Kazdy z nas najlepiej wie jakie sa jego potrzeby]. Są poprostu dobrze dobrane pod siebie że tak powiem. Po to są wystawy w sklepach muzycznych zeby podejsc i posluchac sprzetu. Wystarczy wziasc ze soba swoja muzyke posluchaj jej na kilku parach i po odsłuchu na 100% bedziesz wiedział która para wedlug ciebie brzmi najlepiej.
Polecam fostexy pm1 mk2 to najlepszy kompromis w tej cenie. Swego czasu przekopałem pare % internetu aby dokonać jak najlepszego wyboru. Oceniając zarówno realnie w salonach jak i na podstawie różnych testów i recenzji Fostexy serii PM mk2 wypadły najlepiej na tle konkurencji z tej półki.
Przez miesiąc dzień w dzień szuakłem odpowiedzi na pytanie które monitory kupić.
...Zapomniałem napisać że krk serii RP-G2 stały sie takim dj-skim trendem, niewątpliwie mają ładniejszy design od fostexów. Niestety co do djów to mało który ma pojęcie o realizacji dźwięku, nie obrażając nikogo... ...
Niektórzy DJ-e mają sporawe pojęcie. Coraz więcej jest ludzi w kategorii DJ-Producent, i dobrze. lubię jak DJ gra swoją twórczość (byle by było na poziomie)
Co do ładniejszego designu RP-G2 nie zgadzam się. O wieeele bardziej mi się podobają Fostexy
Co do ładniejszego designu RP-G2 nie zgadzam się. O wieeele bardziej mi się podobają Fostexy
...
Też uważam że najnowsze Fostex są dużo ładniejsze od najnowszych KRK "R".
...Jeśli tyko o tych dwóch modelach mowa, to wybór jest prosty: RP 5 podbijają bas, choć nie schodzą nisko, RP 6 są bardziej neutralne w tym zakresie.
Ja bym rzekł dokłądnie na odwrót ... RP5 są równe (ale nie schodzą nisko) a RP6 schodzą niżej (i mają podbity nieco bas ... ogólnie jakoś mułowato mi grały)
Bieda to mało powiedziane...ot komputerowe grajki z większa mocą - bierz behringera truth jak już chcesz coś z większą membraną