Witam!
Od dłuższego czasu planuję małą przesiadkę z softu (używam Cubase 5) na jakiś sampler/sekwencer, aktualnie posiadam AKAI s900 i Korg padkontrol, sprzętu używałbym generalnie do samplowania motywów głównych i składania utworów w jedną całość, s900 służy mi raczej do perkusji z racji tego, że to 12bitówka. Na oku mam:
-AKAI MPC 2000XL
-Yamaha SU-700
prosiłbym o opinie użytkowników Yamahy jak ten sprzęt się sprawuje, wszystkie za i przeciw bo o MPC wiem w miarę dużo.
Pozdrawiam
Wybór samplera
Re: Wybór samplera
Napiszę krótko:
Ergonomia: Yamaha RS7000
Możliwości: wersje rackowe czyli A3k, A4k, A5k
Su700 odpuściłbym sobie.
A jeśli szukasz samplera z prawdziwego zdarzenia to np. EMU e5000 i wyższej - to monstrualne maszyny bez ograniczeń.
Su700 odpuściłbym sobie.
A jeśli szukasz samplera z prawdziwego zdarzenia to np. EMU e5000 i wyższej - to monstrualne maszyny bez ograniczeń.
Analogi i cyfry fajne są 

...Napiszę krótko:
Su700 odpuściłbym sobie.
...
Powiem tak, bardziej interesuje mnie sampler z wbudowaną klawiaturą, ułatwiło by mi to życie, opcja RS7000 jest bardzo kusząca ale problem tkwi w budrzecie gdyż mam na to 700zł +/- 50zł, znalazłem aukcję gdzie MPC było właśnie w takiej cenie, rozglądałem się za SU700 i w sumie jak na początek to wydaje mi się, że to jest dość dobra opcja, ale dzięki za odpowiedź ;)
Su700 odpuściłbym sobie.
...
Powiem tak, bardziej interesuje mnie sampler z wbudowaną klawiaturą, ułatwiło by mi to życie, opcja RS7000 jest bardzo kusząca ale problem tkwi w budrzecie gdyż mam na to 700zł +/- 50zł, znalazłem aukcję gdzie MPC było właśnie w takiej cenie, rozglądałem się za SU700 i w sumie jak na początek to wydaje mi się, że to jest dość dobra opcja, ale dzięki za odpowiedź ;)
- Marc.The.Drummer
- Kontakt:
Alternatyw jest pełno:
- Seria Akai MPC
- Akai S 20
- Yamaha SU700
- Korg ESX-1 oraz Korg ES-1
- Ensoniq ASR-X
- Roland SP 808
Jezeli chodzi o SU700 to na jutubie jest uzytkownik o nazwie DJTEKNIK88 ktory korzysta z tego cuda. Zagadaj do niego a napewno ci odpisze :) Jeżeli JA miałbym wybierać to postawiłbym na Akai MPC 1000 ze wzgledu na mobilnosc i wieksze mozliwosci wzgledem starszej siostry [mpc 2000]
http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/