Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
kubalok - Posty:1
M-Audio FastTrack - problem z Win 7 64-bit
autor: kubalok » środa 14 mar 2012, 23:28
Witam!
Zakupiłem Interface USB podany w temacie.
No i podłączając karte pod Toshibe Satellite A300 LT 1 Windows 7 64 bit wykrył i zainstalował urządzenie bez problemu.Karta śmigała,nie było żadnego problemu.Ale oczywiście wszedłem na stronę producenta,i ściągnąłem najnowsze sterowniki pod win7 64bit.No i poszła instalacja.Restart komutera - i zonk.Gdy odtwarzam cokolwiek(dźwieki windows,muzyke,wideo itd itd),to slychac czesto w glosnikach trzaski,a czasami nawet takie zniekształcone szumy.O dziwo,po odinstalowaniu sterow od producenta,i ponownej instalacji tego interface przez windows problem pozostal.przelaczalem usb,zmienialem probkowanie wyjsciowe,kombinacjie wszystkie chyba.wylaczylem zintegrowana dzwiekowke(ale od strony systemu,od biosu nie moge).i nie jest to kwestia glosnikow,sprawdzone.wylaczone oszczedzanie energi(w tym na usb).Instalowalem tez SP1 i sterowniki pod win 7 64bit sp1 - bez zmian. Dodam ze laptop jest uzbrojony ze wszystkie sterowniki od producenta(cpu,plyta glowna itd itd) Macie jakieś pomysły?
-
redman - Posty:15
autor: redman » czwartek 15 mar 2012, 12:57
...Witam!
Zakupiłem Interface USB podany w temacie.
No i podłączając karte pod Toshibe Satellite A300 LT 1 Windows 7 64 bit wykrył i zainstalował urządzenie bez problemu.Karta śmigała,nie było żadnego problemu.Ale oczywiście wszedłem na stronę producenta,i ściągnąłem najnowsze sterowniki pod win7 64bit.No i poszła instalacja.Restart komutera - i zonk.Gdy odtwarzam cokolwiek(dźwieki windows,muzyke,wideo itd itd),to slychac czesto w glosnikach trzaski,a czasami nawet takie zniekształcone szumy.O dziwo,po odinstalowaniu sterow od producenta,i ponownej instalacji tego interface przez windows problem pozostal.przelaczalem usb,zmienialem probkowanie wyjsciowe,kombinacjie wszystkie chyba.wylaczylem zintegrowana dzwiekowke(ale od strony systemu,od biosu nie moge).i nie jest to kwestia glosnikow,sprawdzone.wylaczone oszczedzanie energi(w tym na usb).Instalowalem tez SP1 i sterowniki pod win 7 64bit sp1 - bez zmian. Dodam ze laptop jest uzbrojony ze wszystkie sterowniki od producenta(cpu,plyta glowna itd itd) Macie jakieś pomysły?...
Hej. Zrób tak:
1. odinstaluj interfejs
2. odłącz
3. wejdz do START->Uruchom i wpisz "regedit"
4. w zakładce edycja kliknij "znajdź..." lub naciśnij Ctrl+F
5. zaznacz wszystkie pola a w pole wpisywania wpisz "m-audio"
6. usuń wpis odnaleziony i naciśnij F3 (czyli znajdź następny) i usuwaj tak do skutku aż zakończy się wyszukiwanie.
7. restar kompa - nie podłączaj interfejsu
8. po starcie systemu podłącz jak za pierwszym razem - enjoy