Focusrite Saffire 6 USB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
zubek59
Focusrite Saffire 6 USB

Post autor: zubek59 » czwartek 16 lut 2012, 13:10

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Bardzo proszę Was o pomoc. Interfejs działa, komputer go wykrywa, kontrolki palą sie, jednak nie mam praktycznie żadnej możliwości regulacji z pozycji Windowsa. Dużo gorsze karty dźwiękowe mają EQ i inne dodatki, tutaj z pozycji Windowsa nie da się nic zmienić. Do sprzętu dostałem program Novation Automap i wydaje mi się, że to z jego pozycji można regulować różne opcje. Problem polega na tym, że ten program nie widzi mojego urządzenia: Two clients connected - No devices connected. Zainstalowałem najnowszą wersję programu, też nic nie pomogło. Próbowałem na innych komputerach, też nic.  Zmieniłem też kabel USB, też nie wykrył.

Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
psysutra

Re: Focusrite Saffire 6 USB

Post autor: psysutra » czwartek 16 lut 2012, 15:32

...

Bardzo proszę Was o pomoc. Interfejs działa, komputer go wykrywa, kontrolki palą sie, jednak nie mam praktycznie żadnej możliwości regulacji z pozycji Windowsa. Dużo gorsze karty dźwiękowe mają EQ i inne dodatki, tutaj z pozycji Windowsa nie da się nic zmienić. Do sprzętu dostałem program Novation Automap i wydaje mi się, że to z jego pozycji można regulować różne opcje. Problem polega na tym, że ten program nie widzi mojego urządzenia: Two clients connected - No devices connected. Zainstalowałem najnowszą wersję programu, też nic nie pomogło. Próbowałem na innych komputerach, też nic.  Zmieniłem też kabel USB, też nie wykrył.

Z góry dzięki za pomoc....

Dodatki, o których mówisz, to sa pluginy VST- działaja tylko i wyłącznie pod DAW. Jeśli posiadasz Vistę lub XP, o kontroli głośności z poziomu Wingrozy możesz zapomnieć. Dopiero w siódemce można to robić. Ale po co, skoro masz pokrętła w interfejsie, po co?

Novation Automap to program służący kompletnie do czego innego... Człowieku, ty w ogóle czytasz manuale? :(

Stay Psychedelic People!

zubek59

Post autor: zubek59 » czwartek 16 lut 2012, 15:52

...
...

Z góry dzięki za pomoc....

Dodatki, o których mówisz, to sa pluginy VST- działaja tylko i wyłącznie pod DAW. Jeśli posiadasz Vistę lub XP, o kontroli głośności z poziomu Wingrozy możesz zapomnieć. Dopiero w siódemce można to robić. Ale po co, skoro masz pokrętła w interfejsie, po co?

Novation Automap to program służący kompletnie do czego innego... Człowieku, ty w ogóle czytasz manuale? :(
...

Dzięki za odpowiedź i przepraszam. Po prostu nie rozumiem po co jest dołączany program, który nie może wykryć urządzenia. 

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 16 lut 2012, 15:52

System nie ma tu nic do gadania - ASIO jest nieregulowalne przez system - dopiero na steriownikach typu WDM/MME mozna regulować głośnośc w systemie.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 16 lut 2012, 15:54

a co ma niby wykryć skoro nic nie masz?to program do współpracy z kontrolerami - posiadasz jakikolwiek?

zubek59

Post autor: zubek59 » czwartek 16 lut 2012, 16:05

...a co ma niby wykryć skoro nic nie masz?to program do współpracy z kontrolerami - posiadasz jakikolwiek?...

Nie wiem czy mnie dobrze rozumiecie:) Wiem, że jest mnóstwo dodatków, które działają w programie np Raper, itd.
Focusrite ma służyć przede wszystkim do nagrywania, ale myślałem też że będę mógł go zabierać z laptopem, żeby odtwarzać muzykę. Myślałem, że włączę sobie radio i będę mógł np włączyć EQ tak jak jest to z moją kartą Soundblaster.
W tym urządzeniu jedyna opcja regulacji to Buffer Lenght w Focusrite USB ASIO.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 16 lut 2012, 20:38

My rozumiemy ale ty chyba nie masz pojęcia co kupiłes i jak to działa...

ODPOWIEDZ