Liczbowo mniej wiecej jest tak, ze roznica miedzy +4 a -10 to niecale 12dB. Jezeli wyjscie z interfejsu jest normalne symetryczne, a nie serwo, to przy polaczeniach niesymetrycznych tracisz polowe poziomu. Czyli obecnie masz mniej wiecej dwa razy ciszej i wszystko sie zgadza
Spadek głośności po podłączeniu kablami symetrycznymi
Re: Spadek głośności po podłączeniu kablami symetrycznymi
Tylko że kolega pisze że ma ciszej na połączeniu symetrycznym :)
...
Tylko że kolega pisze że ma ciszej na połączeniu symetrycznym :)...
No wlasnie, obecnie mialem na mysli symetrycznie.
Mi to wygląda jednak na błąd w lutowaniu - proponuje dokładnie przyjrzeć sie XLR bo o błąd bardzo łatwo
...Mi to wygląda jednak na błąd w lutowaniu - proponuje dokładnie przyjrzeć sie XLR bo o błąd bardzo łatwo...
Na ale jaki błąd masz na myśli? http://www.mediacollege.com/audio/connection/xlr-jack-stereo.html - polutowałem dokładnie wg tego schematu, jedyne co mógł bym pomylić to 1, 2 na XLR,a to sprawdzałem i na pewno jest wg schematu.
Na ale jaki błąd masz na myśli? http://www.mediacollege.com/audio/connection/xlr-jack-stereo.html - polutowałem dokładnie wg tego schematu, jedyne co mógł bym pomylić to 1, 2 na XLR,a to sprawdzałem i na pewno jest wg schematu.
...jedyne co mógł bym pomylić to 1, 2 na XLR,a to sprawdzałem i na pewno jest wg schematu....
Kolego, o czym Ty piszesz?
Na XLR pin 1 od zawsze(!) jest masa (ekran/oplot), jeśli takową tam dolutowałeś, to sprawdż lepiej, co namieszałeś na pinach 2/3 (sygnałowych).
[addsig]
Na XLR pin 1 od zawsze(!) jest masa (ekran/oplot), jeśli takową tam dolutowałeś, to sprawdż lepiej, co namieszałeś na pinach 2/3 (sygnałowych).
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......jedyne co mógł bym pomylić to 1, 2 na XLR,a to sprawdzałem i na pewno jest wg schematu....
...
Nie rozumiem co masz na myśli? Napisałem, że ewentualna pomyłka mogła nastąpić na 1,2 bo 3 jest na dole wtyczki, tak że tu sprawa jest raczej jasna, nie ma możliwości zamiany. Polutowałem tak, 1 jest masa, a reszta wg kolorów jak na schemacie 2 ciepły, 3 zimny.
...
Nie rozumiem co masz na myśli? Napisałem, że ewentualna pomyłka mogła nastąpić na 1,2 bo 3 jest na dole wtyczki, tak że tu sprawa jest raczej jasna, nie ma możliwości zamiany. Polutowałem tak, 1 jest masa, a reszta wg kolorów jak na schemacie 2 ciepły, 3 zimny.
......jedyne co mógł bym pomylić to 1, 2 na XLR,a to sprawdzałem i na pewno jest wg schematu....
Na XLR pin 1 od zawsze(!) jest masa (ekran/oplot), jeśli takową tam dolutowałeś, to sprawdż lepiej, co namieszałeś na pinach 2/3 (sygnałowych). ...
IMO nic nie namieszal, a sytuacja jest normalna i wlasciwa, tylko widzimy tu w watku zadziwiajacy brak znajomosci podstaw
A ok zamotka na poziomach sygnałów :)