Focusrite Scarlett 2i2 z AKG Perception 200?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Oliver
Focusrite Scarlett 2i2 z AKG Perception 200?

Post autor: Oliver » niedziela 11 gru 2011, 12:52

Witam

Jakiś czas temu M-Audio firewire 410, używany, starszy model. Od początku są z nim problemy z nagrywaniem, cały czas słychać tzw. trzaski, brzmią jakby latencja była zbyt mała. Próbowałem zmieniać wartości latency, kręciłem gainem, próbowałem chyba już wszystkiego, nawet zmieniłem sterownik firewire na Legacy (gdzieś wyczytałem że może pomóc. To chyba nie problem z zasilaniem bo po podłączeniu zasilacza problem nie znika. Oba wejścia xlr dają taki sam efekt. Używam mikrofonu AKG Perception 200. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Zastanawiałem się też nad wymianą interfejsu na Scarlett 2i2 od Focusrite, podobno mają świetne przetworniki. Miał ktoś jakieś doświadczenia z tym interfejsem? Czy "pociągnie" on mojego majka?

andy-1969

Re: Focusrite Scarlett 2i2 z AKG Perception 200?

Post autor: andy-1969 » wtorek 10 sty 2012, 23:38

Zastanawiałem się też nad wymianą interfejsu na Scarlett 2i2 od Focusrite, podobno mają świetne przetworniki. Miał ktoś jakieś doświadczenia z tym interfejsem? Czy "pociągnie" on mojego majka?...

Ja mam 18i6 i używam. Przedtem miałem Tascam US122. Focus zmiekczył AKG i jakby odjął mu aporo jaskrawej góry. Generalnie  daje radę, tylko ten filtr w AKG...

JESTEM FARMACEUTĄ. MUZYKĘ TRAKTUJĘ JAKO HOBBY. GRAM NA GITARZE, CENIĘ SOBIE TAKIE ZESPOŁY JAK YES, ASIA, GENESIS. W SWOICH NAGRANIACH STARAM SIE MIERZYĆ W TYM KIERUNKU.

ODPOWIEDZ