...
...A orientujesz sie moze Janusz ktore interfejsy maja dosyc niskie wymagania ? Podobno niektore wymagania podane przez producentow sa podawane do DAW ktory do nich dolaczaja i nie wiem na co patrzec......
Niestety nie bo ja zajmuje się muzyką hobbystycznie i do tej pory nie mam zewnętrznego interfejsu. Ale sam temat mnie interesuje o tyle, że prawdopodobnie będę zamieniał swojego Lenovo R61 na jakiegoś netbooka. Myślałem też o zakupie interfejsu żeby w końcu nie męczyć się z latencją, może coś zsamplować albo dograć gitarę jak kumpel wpadnie, ale w takiej sytuacji sam nie wiem? Dlatego też liczę, że pojawi się więcej postów takich jak napisał Ukaef.
Pozdrawiam
Janusz
...
Wiam wszystkich i każdego z osobna.
Zastanawiam się nad zakupem interfesju tylko nie wiem czy kupić zewnętrzny czy wewnętrzny.
Jeżeli chodzi o funkcjonalnośc to zależy mi na czymś prostym ale skutecznym :)
Pracuje na PC bo nie lubie laptopów dlatego też mam dylemat jaki zewnęrzny interfejs wybrać w granicach 400-550zł tym bardziej czy jest sens kupować zewnętrzny czy wewnętrzny PCI.
Bardziej myślałem nad wewnętrznym a konkretniej nad ESI Juli@ właściwie to chyba jedyny który mi pasuje jeśli chodzi interfejsy PCI. Natomiast Chciałbym mieć możliwośc podpięcia klawiatury MIDI czy w Julce jest taka możliwość?
Co lepiej wybrać?
Wiem, że obydwa rozwiązania mają swoje plusy i minusy ale proszę o wyrażenie swojego zdania na ten temat.
Program DAW którego używam to FL Studio. Niestety zawsze miałem zintegrowaną kartę muzyczną.
Jakiś czas temu zakupiłem monitory studyjne, które podpięte są do mixera pioneer 800 który jest podłączony do komputera.
Czy zakup karty PCI będzie dobrym rozwiązaniem?
Czy po zakupie karty lepiej będzie puścić sygnał przez mixer czy prosto z karty do monitorów?
Pozdrawiam