Najlepszy producent driver'ów, interfejsów Audio/Midi na FireWire

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: Najlepszy producent driver'ów, interfejsów Audio/Midi na FireWire

Post autor: JoachimK » poniedziałek 24 paź 2011, 20:45

Uważam, że wiele tłumaczyć nie trzeba gdyż tytuł tematu mówi sam za siebie.

Niestety. Zbyt ogólne.

Nie każdy interfejs będzie idealny w danym zastosowniu, czyli stwierdzenie "najlepszy" to nadużycie. 

Nie zawsze producent sterownika jest kimś znanym, i zazwyczaj tego wiedzieć nie będziesz. Przykładowo za sterowniki FW do TC nie jest wcale odpowiedzalna tylko firma TC, a Ty jako klient końcowy dostajesz produkt o nazwie "sterownik marki TC do sprzętu TC".

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Kompost

Post autor: Kompost » wtorek 25 paź 2011, 01:34

Z moich doświadczeń RME, zaraz potem E-MU. Z ich interfejsami nigdy nie miałem problemów.

Poza tym nigdy nie wykrzaczyło mi się rozszerzenie Firewire wbudowane w mikser Mackie Onyx, więc nie bałbym się kupić interfejsu tej firmy.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 25 paź 2011, 12:22

...
Z moich doświadczeń RME, zaraz potem E-MU. Z ich interfejsami nigdy nie miałem problemów.

Sprawa przecież była poruszana tu i nie tylko tu po 10tys. razy albo i więciej. Akurat mam koło siebie laptopa, w którym nie bardzo działa FW. Ani na RME ani na innych.
Więc wybieranie "najlepszego interfejsu" w tym momencie mija się z celem. Odsyłam także do wyszukiwarki - to nie jest tylko problem chipsetu! - było nie raz o tym na forum.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Zablokowany