Focusrite Scarlett 8i6 - problem z trybem 24/96
Witam kupiłem interface focusrite scarlett 8i6 i mam następujący problem:
Urządzenie działa mi na ustawieniach 16/96, natomiast nie mogę włączyć 24/96, wyskakuje komunikat:
To urządzenie nie obsługuje tego formatu.
Ma ktoś pomysł co może być powodem??
Urządzenie działa mi na ustawieniach 16/96, natomiast nie mogę włączyć 24/96, wyskakuje komunikat:
Ma ktoś pomysł co może być powodem??
Re: Focusrite Scarlett 8i6 - problem z trybem 24/96
...Witam kupiłem interface focusrite scarlett 8i6 i mam następujący problem:
Ma ktoś pomysł co może być powodem??...
Posiadam Windowsa 7 jeśli to istotne
Posiadam Windowsa 7 jeśli to istotne
......Witam kupiłem interface focusrite scarlett 8i6 i mam następujący problem:
Posiadam Windowsa 7 jeśli to istotne...
Musisz najpierw ustawic odpowiedni format we wlasciwosciach audio w windows (prawym na glosniczku i tam wlasciwosci karty, ktoras zakladka to owe probkowanie)
Posiadam Windowsa 7 jeśli to istotne...
Musisz najpierw ustawic odpowiedni format we wlasciwosciach audio w windows (prawym na glosniczku i tam wlasciwosci karty, ktoras zakladka to owe probkowanie)
na luzaku ! jak zawsze
no własnie nie moge tam zmienic na wieksze niz 16, maks to 16/96
w opcjach jest do 24/96, ale jak chce przełączyć to jest napisane, że nie obsługuje tego
...w opcjach jest do 24/96, ale jak chce przełączyć to jest napisane, że nie obsługuje tego...
Prawdopodobnie jak w tego typu sprzetach na USB tryb 24/96 jest tylko w jedna strone.
no własnie w tym problem, ze w żadna stronę tego nie mogę zrobić, a według producenta jest w obie
...no własnie w tym problem, ze w żadna stronę tego nie mogę zrobić, a według producenta jest w obie...
Kolego, napisz może wreszcie porządnie co i gdzie ustawiasz.
Krótkie podpowiedzi:
- w Panelu Sterowania musisz mieć ustawione sterowniki Scarlett 8i6 Audio (dla play/rec);
- jeśli zmieniasz częstotliwoć próbkowania w Scarlett MixControl (Start > Programy > Focusrite > Scarlett MixControl) wyłącz wpierw DAW-a, bo Ci zgłupieje.
Kolego, napisz może wreszcie porządnie co i gdzie ustawiasz.
Krótkie podpowiedzi:
- w Panelu Sterowania musisz mieć ustawione sterowniki Scarlett 8i6 Audio (dla play/rec);
- jeśli zmieniasz częstotliwoć próbkowania w Scarlett MixControl (Start > Programy > Focusrite > Scarlett MixControl) wyłącz wpierw DAW-a, bo Ci zgłupieje.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
To że nie obsługuje już przecież wiemy. Pytanie: co nie obsługuje tego formatu? Scarlett, czy karta zintegrowana którą pewnie masz na pokładzie?
[addsig]
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.