Behringer Truth B3031A - ktoś je odsłuchiwał?
W cenie behringera nie jest łatwo kupić cokolwiek jesli nawet to trzeba dokupić sub wiec panowie weźcie to pod uwage...
odświeżam wątek. może jednak ktoś ich słuchał?
Re: Behringer Truth B3031A - ktoś je odsłuchiwał?
......No lipa....behringer gra znacznie lepiej niż alesis który jest maksymalna padaka...juz wolałbym dobrą wieżę....
W cenie behringera nie jest łatwo kupić cokolwiek jesli nawet to trzeba dokupić sub wiec panowie weźcie to pod uwage...
odświeżam wątek. może jednak ktoś ich słuchał?...
http://www.ixbt.com/proaudio/behringer-b3031a.shtml...
ok ja rozumiem test itd. ale czy ktoś z szanownych forumowiczów był na tyle odważny by je kupić?:) czy może nie chce się przyznać?:)
............No lipa....behringer gra znacznie lepiej niż alesis który jest maksymalna padaka...juz wolałbym dobrą wieżę.... W cenie behringera nie jest łatwo kupić cokolwiek jesli nawet to trzeba dokupić sub wiec panowie weźcie to pod uwage... odświeżam wątek. może jednak ktoś ich słuchał?...
http://www.ixbt.com/proaudio/behringer-b3031a.shtml...
ok ja rozumiem test itd. ale czy ktoś z szanownych forumowiczów był na tyle odważny by je kupić?:) czy może nie chce się przyznać?:)...
Zapytam - jakie masz teraz odsłuchy i jakie masz wymagania co do tego sprzętu?
Ja caly czas mam pod rękę ich starsze wersje i nie sluchając opinii różnej maści profesoro-cjalistów zakupilem je jako awaryjki do pomocy w live 7 lat temu. Do dziś sprawują sie bardzo dobrze i niejednokrotnie na nich coś miksowalem. Oczywiscie porównując do wysokiej klasy odsłuchów bedzie słychać różnice, szczególnie w bardzo dobrze zaprojektowanym studiu. Ale jak na sprzęt w tej klasie cenowej (czyli total low price) to naprawde przyzwoity sprzęt o duzej mocy i całkiem dobrym brzmieniem. Tych wstęgowców nigdy nawet nie powąchałem, ale podejrzewam że są tylko lepsze od ich starszych braci.
Nie sugeruj sie tym że to firma behringer. Polacy mają taką smieszną wręcz przypadłość patrzenia na markę jak co jakiś lans-logo. Często nie poparte żadnymi argumentami teorie że coś jest gorsze bo jest z firmy X. Często nawet w riderach technicznych widzimy wymagania na poziomie 40 krotnie przewyższające klasą samego zespołu. Tak więc, z mojej strony w tej cenie warto sie nad nimi zastanowić. I nie sugeruj sie tym że to firma Behringer. Te monitory w swojej cenie stoją bardzo solidnie. Test starszego modelu znajdziesz w archiwum EIS (z okolo 2005 roku).
Zapytam - jakie masz teraz odsłuchy i jakie masz wymagania co do tego sprzętu?
Ja caly czas mam pod rękę ich starsze wersje i nie sluchając opinii różnej maści profesoro-cjalistów zakupilem je jako awaryjki do pomocy w live 7 lat temu. Do dziś sprawują sie bardzo dobrze i niejednokrotnie na nich coś miksowalem. Oczywiscie porównując do wysokiej klasy odsłuchów bedzie słychać różnice, szczególnie w bardzo dobrze zaprojektowanym studiu. Ale jak na sprzęt w tej klasie cenowej (czyli total low price) to naprawde przyzwoity sprzęt o duzej mocy i całkiem dobrym brzmieniem. Tych wstęgowców nigdy nawet nie powąchałem, ale podejrzewam że są tylko lepsze od ich starszych braci.
Nie sugeruj sie tym że to firma behringer. Polacy mają taką smieszną wręcz przypadłość patrzenia na markę jak co jakiś lans-logo. Często nie poparte żadnymi argumentami teorie że coś jest gorsze bo jest z firmy X. Często nawet w riderach technicznych widzimy wymagania na poziomie 40 krotnie przewyższające klasą samego zespołu. Tak więc, z mojej strony w tej cenie warto sie nad nimi zastanowić. I nie sugeruj sie tym że to firma Behringer. Te monitory w swojej cenie stoją bardzo solidnie. Test starszego modelu znajdziesz w archiwum EIS (z okolo 2005 roku).
...
no własnie ja nie jestem z tych co sugerują się marką:) dla mnie ważne są inne sprawy. cena jest jedną z tych rzeczy:) to napewno.
odpowiadając na pytanie: obecnie mam KRK V6 series 2. Moje wymagania sa takie żeby monitory dawały tyle ile jest potrzeba:) nie muszą być super dynamiczne, tylko takie aby żadne pasmo nie było zbyt przerysowane. Dodatkowo szukam takich z 8 calowym wooferem. Narazie mam swój kolejny Typ (Sonodeyne lub APS) ale interesuje się sprzętem i lubię coś wiedzieć:) zdziwiło mnie tylko to, że nie ma naszych polskich testów tych monitorów. Only na ruskiej;) No i opinii ludzi na polskich forach też nie widać:) i to by było tak:)
Temat mnie zaciekawil. Minelo znowu troche czasu, wiec zakladam ze teraz to juz na pewno ktos ich sluchal. OSOBISCIE ;) Ostatecznie okazaly sie alternatywa dla Adamow a7x??