Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
trapp
EMU E5000 Ultra i Adaptec 29160 PCI6
autor: trapp » niedziela 03 kwie 2011, 01:12
Witam wszystkich Serdecznie, z tej strony Maciej jeden z nowych użytkowników forum EiS. Piszę do was ponieważ natknąłem się na temat dotyczący połączenia Emu E5000 Ultra z komputerem za pomocą Adatec'a. Z tego co zauważyłem jest tu gromada szczesliwych posiadaczy powyższego saplera którzy chętnie wyciągają pomocną dłoń do cakiem "zielonych" w penych kwestiach.W związku z tym uprzejmie proszę o pomoc.
Użytkownikiem E5000 jestem od nie dawna, a przyznam się że jest to mój pierwszy sampler. Natknąłem się w internecie na pewną ofertę sprzedaży Adaptec 29160 PCI64, w związku z tym piszę z zapytaniem czy powyższy Adatec'ek bedzię kompatybilny z moim samplerem ?Czy też jest to tylko kwestia odpowiedniej konfiguracji systemowej ? Był bym niezmiernie wdzięczny za jakikolwiek odpowiedz na powyższe pytania, Serdecznie Pozdrawiam Maciej.
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » poniedziałek 04 kwie 2011, 23:25
To SCSI - będzie działac jak należy - tu buble nigdy nie przechodziły bo to złącze było w pełni profesjonalne i nikt sobie na jakieś niekompatybilności pozwolic nie mógł
pamiętaj tylko że to szyna PCI64 wiec upewnij się że pójdzie w kompie na PCI32 jesli nie masz PCI64
-
łebski
autor: łebski » piątek 08 kwie 2011, 18:55
Musisz jeszcze ściągnąć z internetu i zainstalować na komputerze sterowniki do E-mu 5000 Ultra. Z tego co pamiętam, to trzeba kilka razy pod rząd wskazywać katalog ze sterownikiem, ponieważ komputer widzi ten sampler jako kilka urządzeń (8 lub 16, jakoś tak). Pozdrawiam