Może i papierowy, ale w tej kategorii cenowej dla mnie były to jedyne paczki na których prawie od razu osiągnąłem to co chciałem wykręcić. Nie biorąc pod uwagę niższego dołu oczywiście, bo to nie możliwe przy pięciu (nawet sześciu) calach.
...
Kto wie czy nie możliwe ... Genelec 8240 schodzą bardzo nisko (wg. pomiarów), Focal Solo 6 Be schodzi niżej od ADAM A8X (wg. opinii osoby z gearslutz która je porównywała na słuch) - kto wie ... moze tu już niższy dół można kontrolować. ADAM S2X wg. nomenklatury ADAM'a też schodzą niżej od A8X - też pretendent mogący pozwolić na kontrolę niższego pasma. (ADAM zawyża wielkość woofera, więc 7,5" traktowałbym jako 6,5-7"max). Oczywiście absolutnej kontroli te wymienione monitory nad najniższym basem raczej nie dadzą ... ale "wystarczającą" mam nadzieję że tak.
Jeśli słuchałeś tych modeli to byłbym wdzięczny oczywiście za opinię.
ciekawostka: Na forum dźwięk.org jedna osoba napisała że na Sonic Anima nie ma problemów z kontrolą pasma przy 30-40Hz - i tylko w to już nie wiedzę, biorąc pod uwagę że te kolumny schodzą do ~60 Hz -2 dB (pomiary na stereophile)
http://www.stereophile.com/content/sonics-anima-loudspeaker-measurements