okej, wiem już czego chcę, proszę tylko doradzcie, bo nie chce siana w błoto wyrzucic a potem przekonac sie, że o czymś nie pomyślałem.. Albo coś nie będzie chodzić w takiej konfiguracji, a ja źle myślałem ;) Przepraszam za lamerstwo, do tej pory pracowałem na sofcie na b.prostej konfiguracji sprzętowej (1interfejs audio do którego szedł i mikrofon i odsłuchy + kontroler midi + komp)
Mam Akai MPC 2500 i gramofon Numark TT1650
Chcę kupić interfejs audio RME Babyface, gdyż moje EMU jest zrąbane i nawet jeśli podepne mikser z preampem pod nie to i tak mi szumi..
Na czym mi zależy?
1) Na zgrywaniu śladów z MPC do DAW w komputerze. Poprzez ADAT do babyface'a.
2) Podpięciu gramofonu, aby móc zgrywać dźwięk z vinyli prosto do komputera.
Z tego co wiem RME Babyface nie ma preampów gramofonowych.
Mam pare możliwości:
1) Kupić ADAT z wbudowanym preampem do gramofonu.
2) Kupić ADAT bez żadnych preampów. Dokupić osobno preamp do gramofonu i podpiąć to pod babyface'a.
3) Do toru sygnału włączyć mikser (załatwiony bym miał przy okazji tor odsłuchu, nie musiałbym przełączać monitorów z MPC do kompa itp)
Ostatniej możliwości chciałbym uniknąć, nie mam za dużo miejsca, do tego dochodzą dodatkowe koszty plus kable, które tanie nie są.
Posiadam także mikser Soundcraft Compact4, może jego mógłbym użyć jako preampu do gramofonu i jako tor odsłuchu? tylko nie wiem jak to podłączyć w takiej konfiguracji.
Jaki ADAT polecacie?? z tych tańszych. Potrzebny mi tylko do zgrywania śladów z mpc ewentualnie z gramofonu. Phantom bede miał w babyface a potrzebny mi tylko 1, prawdopodobnie zainwestuje w jakis osobny preamp mikrofonowy.. więc, jaki ADAT??, i która z tych 3ch konfiguracji będzie najlepsza??