Nowy T-RackS 3
Re: Nowy T-RackS 3
No i swietnie.I wcale nie trzeba odkladac na UAD2 zeby dostac np Fairchild 670.Poza tym im mnie pokretel czy to w pluginach czy hardware tym lepiej ;) .
Czyli co, porównałeś rzetelnie T-Racks z UAD? To są te same plug-iny, że nie trzeba "odkładać"?
Poza tym im mnie pokretel czy to w pluginach czy hardware tym lepiej ;)
??
W oryginale były 4 potencjometry i 5 przełączników + włącznik zasilania. W T-Racks GUI jest praktycznie to samo, cuś tam przegrupowali ale nadal jest podobnie. Więc gdzie tu mniej "pokręteł"?
a co ma UAD2 do T-Racks:)? jesteś przekonany, że pomiędzy algorytmem Farchilda z UAD a Farchildem z T-racks można postawić znak równości?
Bardzo odważny był Twój post! A może jesteś już po testach:)
Czyżby EiS nie robiło testów wersji 3 i DeLuxe? byłem święcie przekonany, że jednak tak, ale przeryłem roczniki od 2008 i nie znalazłem, chyba, że jakieś zaćmienie mam...
czy ktoś używa wersji Deluxe? Czy nowe procesory są warte uwagi? Stary T-Racks bardzo mi odpowiadał, ale niestety IK nie potrafi sobie poradzić z autoryzacjami pod Logicem i zaoferowali mi jakiś preferencyjny crossgrade ale nie wiem czy warto...
...
Czyżby EiS nie robiło testów wersji 3 i DeLuxe? ... ...
Mam trójkę. Kupiłem ją w Master Your Room Promotion razem z ARC System. Wszysko jest super. Plugginy brzmią świetnie, bardzo precyzyjny Linear Phase EQ. Ale jest jedna recz, której nie rozumiem. Jeśli zrobię ciąg plugginów w instertach sumy Cubase i zapnę na końcu Classic Clipper albo Brickwall Limiter i ustawię output na poziomie -0.1 to sygnał potrafi być przepuszczony nawet o 0.5dB!!! Jeśli ten sam ciąg zrobię w aplikacji TRacks to tego problemy nie ma - sygnał nie wychodzi poza poziom ustalony na wyjściu. Pisałem oczywiście do supportu, a tam odpisali mi "what I think is going on is cubases meters show more detail and you can probably getting intersample peaks showing in cubase and not in the clipper". Niby odpowiedź jest, ale i tak nie mogę tego zrozumieć. Kumpel ma stare TRacksy na Cubasie i nie ma tego problemu...