Focal Solo/Twin?
Re: Focal Solo/Twin?
W obliczu megapopularnosci ostatnich produktow tej firmy - Focal Solo /Twin mam nast pytania.
.....................................................................................
chcialem sie zapytac jaka jest orientacyjna cena za pare Solo i Twinów?
...
Focal Solo 6BE - około 800 euro za sztukę
Focal Twin 6BE - około 1200 euro za sztukę
Problem jednak w tym, że nie ma dystrybutora na Polskę, a przynajmniej jakiś czas temu nie było. A kwestii dystrybucji wszystkie dane na stronie Focala.
Pozdrawiam
- FranekZonzel
Focal Twin 6BE - około 1200 euro za sztukę
Problem jednak w tym, że nie ma dystrybutora na Polskę, a przynajmniej jakiś czas temu nie było. A kwestii dystrybucji wszystkie dane na stronie Focala.
Pozdrawiam...
z kupnem nie ma problemu w Niemczech są od reki tylko z tymi monitorami nigdy nie wiadomo czy za szt czy pare dlatego sie pytam .
Dzieki
Pozdro
Szukam monitorów równych, dokładnych, przestrzennych z niżej schodzacym basem niż APS IO / ADAM A7X, jednak o zbliżonych do nich gabarytach.
Zainteresowały mnie Focal Solo 6Be - czy ktoś je porównywał do ADAM A7X / APS IO ?
- ZgibniewZiobor
A8X lub A7X plus sub
...
A8X lub A7X plus sub
...
A8X ? :/ wielkie krowy ... słyszałem że przy 8" są problemy ze średnicą.
Swoją drogą jestem ciekaw gdzie stawiacie swoje suby ... między nogami ? (bezpłodność gwarantowana :) ) ... rzucenie w kąt też jakoś mnie nie przekonuje, podobnie jak postawienie na środku pokoju.
- ZgibniewZiobor
...
Swoją drogą jestem ciekaw gdzie stawiacie swoje suby ... między nogami ? (bezpłodność gwarantowana :) ) ... rzucenie w kąt też jakoś mnie nie przekonuje, podobnie jak postawienie na środku pokoju.
...
Suba kładę na głowie a jak się da to łeb do środka przez bassreflex.
- MUSICTOOLZ
Cześć,
mam dobrą wiadomość: Focal jest już w dystrybucji Musictoolz. Pierwszy transport właśnie rusza, trochę z opóźnieniem - miałem nadzieję, że będzie jeszcze przed świętami... Jednak w styczniu już powinno być można posłuchać tych monitorków. Obiecuję, że od razu będziemy wysyłali do testów, zarówno do prasy, jak i do różnych studiów. Śmiało zgłaszajcie się w sprawie testów już teraz, bo już ustawiła się spora kolejka :)
Sprawę będzie można monitorować na naszym Facebooku:
http://www.facebook.com/musictoolz
Zapraszam i pozdrawiam,
Konrad
[addsig]
www.musictoolz.pl
-
Focale od kilku dni są również w dystrybucji firmy MBS. W Nowym Roku egzemplarze testowe pojawią się również u nas, także gorąco zapraszam do kontaktu w sprawie osobistego sprawdzenia.
Pozdrawiam i oczywiście zapraszam serdecznie do MBSu!
Adam Bielewicz
Mój sub stoi za mną w rogu - a dzięki pełnej regulacji odcięcia basu dla satelit jak i góry dla basu udało mi się zniwelować wszelkie złe "moce"....żaden odsłuch nie zastąpi dobrego suba a i dzięki temu pasmo w dole ma "jaja"...odsłuch też na tym zyskał bo bas go już nie dusi i nie wieje mi z dziury(br)