Sterowniki KX Project - niezła alternatywa

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Damianin
Re: Sterowniki KX Project - niezła alternatywa

Post autor: Damianin » czwartek 20 lis 2003, 15:34

...KOLEGO HUBBA

JEDNAK TWE EGO!

JAKOSC DZWIEKU TO NIE TYLKO SZUMY!!!

CHYBA SZUMI CI W USZACH!

MAM NADZIEJE ZE NIE NALEZYSZ DO TYCH PANOW "TRENDY"

BO WIELE TRACISZ.

JA WOLE ZEBY COS SZUMIALO BARDZIEJ ALE MIALO SOCZYSTE JAK BRZOSKWINIA BRZMIENIE NIZ KLINICZNIE CZYSTA "TWOJA" JAKOSC

NIE OZNACZA TO OCZYWISCIE ZE SBLIVE MA SOCZYSTE BRZMIENIE

ALE NA STEROWNIKACH KX SLYSZE ZE JEST DUUUUZOOOOO LEPSZE.

I JEZELI ZAROWNO LAICY JAK I MUZYCY MOWIA ZE COS SIE ZMIENILO NA LEPSZE TO NIE JEST TO JAKAS SUBIEKTYWNA OCENA.

Hehe dziwne, ale twój sposób pisania przypomina mi bardzo styl kol. djx

Może bracia? Ale mniejsza z tym... Tak jak kol. MB muszę z pewnym zdziwieniem stwierdzić, że chyba masz jednak rację. Arny Krueger dosyć upiera się przy swoim stanowisku (a to pewnie świadczy, że ma rację), więc w takim wypadku nie ma co dyskutować. Ciekawy jednak jestem, czy w obliczu subtelności zmian jakie jednak zachodzą w jakości dźwięku podczas użycia lepiej napisanych sterowników, jest możliwe to do usłyszenia konkretnie na sb live! czy to jednak w przewadze wyobraźnia...?

Awatar użytkownika
oldie

Post autor: oldie » czwartek 20 lis 2003, 16:19

w moim przypadku byl to raczej sluch

Najpierw zainstalowalem sterowniki dosyc przypadkowo (czytalem po raz n-ty stary numer EiS 02/2002 temat "Audigy" ) tam krociotko bylo wspomniane o Asio na Live. A potem szukalem w google i na jakiejs prv stronie byly KX. Po instalacji uszom nie wierze i oczom nie wierze Asio dziala. Dalej zadalem sobie pytanie jak to mozliwe ze dzwiek sie poprawil i mialem dokladnie te same watlipowosci co ty (omijam pana Hubbe Bubbe ktory nie wie czego sie czepic). Potem dowiedzialem sie o Right Marku i zaczalem testowac i znowu oczka przetarlem.

Moje odczucia ze sluchania :

panorama stereo sie poszerzyla

dzwiek jest bardziej sprecyzowany, plastyczny

bas nie jest taki zamulony i tepy

stopa kopie

hahahahahaha juz sam sie z siebie smieje duzo do opisywania

Ps. Jestem dj-em wiec moze dj maja jakis wspolny jezyk Haha

Ale nie jestem z tych ktorzy jak to slicznie w EIS bylo napisane "wszystkie pokretla kreca w prawo"
Muzykuje od 3 roku zycia - zrobilem z trojkolowego rowerka - PERKUSJE!!! Potem rosyjska gitara, polska, szkola muzyczna i koncertowka made in Spain. Nagle pojawia sie w sklepach New Beat Trancemissiom i zaczyna przygoda z komputerem...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 20 lis 2003, 16:22

"Aha jeszcze jedno. Kxy zamieniają rozkład sorround w karcie "tył na przód" dzięki czemu dźwięki na przody (czyli to co nas najbardziej interesuje) przechodzą przez lepszy codec zamiast AC 97. Dotyczy to tylko Live'a"

Mnie to już wystarcza. Jeśli faktycznie KX dają "na przód" to co zwykle jest w kanałach REAR to już wystapi poważna różnica w jakości dźwięku. Nie od dziś wiadomo, ze kanały REAR w SBLive mają niższe szumy, lepszą separację miedzykanałową i mniejsze zniekształcenia. Jeśli KX robi tę podmiankę ( nie próbowałem ) to zpewnością OLDIE ma rację, bo ja od dawna nie używam frontowych kanałów SBLive'a z racji w/w wad.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ