Witam wsyzstkich !!! Długo śledziłem forum, ponieważ chcę kupić klawiature sterującą (49) do swojego mini studia w domu. Czytając bardzo wnikliwie wszystkie posty dochodzę do wnoisku, że :
- M-audio axiom pro; axiom - w tych modelach występuje efekt "klejenia się klawisz"
- Novation 49SL MkII - cena jak i wielkość przycisków, rozmieszczenie (bliskość) oraz jakość klawiszy też wpływa na złą ocene
- CME UF 50 - brak padów lecz klawiatura jest bardzo masywna i jakościowo dobr, możliwość rozbudowy
- Akai MPK 49 - (to był mój pierwszy typ zanim zaczełem się doczytywać wszystkiego) okazało się jednak że to najgorszy z możliwych, pady - ogromny minus, jakość wykonania - pozostawia wiele do życzenia
- ICON INSPIRE 5 Air - nowość na rynku (brak opini), aluminiowa obudowa, możliwość rozbudowy
Zaznaczając, że nie miałem żadnego kontaktu z nimi stwierdzam:
Najlepszym wyborem jest zakup CME UF 50 + KORG Padkontrol (Najlepszy na rynku w tym przedziale cenowym)
Szanowna Redakcjo oraz Użytkownicy forum proszę was o pomoc w wyborze najlepszej z wyżej wymienionych klawiatur.