Akai MPC 2000XL - komunikat "DETECTING MEMORY..."
Re: Akai MPC 2000XL - komunikat "DETECTING MEMORY..."
Witam
Niestety problem nie tkwi w czytniku dyskietek/cf/cokolwiek.
Sampler zawiesza się w momencie testowania pamięci wewnętrznej (pewnie RAMu) - tam jest problem. OS który zapisywałeś na dyskietce nie będzie automatycznie wczytywany "po komputerowemu". Sampler powinien wystartować i wtedy wybierając poprzez funkcję load (chyba, dawno nie wymieniałem już OS'u) plik z nowym systemem dokonujesz aktualizacji.
Radzę zadać to pytanie na mpc-forums.com (to prawdziwa kopalnia wiedzy i bardzo pomocnych "patentów").
Jeżeli tam nie znajdziesz odpowiedzi to napisz do sklepu z częściami do mpcetek:
vstservice.com - chyba wszystkie dostępne części + bardzo fachowa obsługa - może doradzą jaką część wymienić.
Pozdrowienia dla maniaków 16 padów !!
KUR...A panowie juz w pierwszym poscie problem nie tkwił w żadnych dyskietkach a wy sie zamuliliscie jak stado baranów na pastwisku!!!!
DETECTED MEMORY - problem z PAMIECIĄ - z pamięcią RAM kolego - wymień moduły
...
KUR...A panowie juz w pierwszym poscie problem nie tkwił w żadnych dyskietkach a wy sie zamuliliscie jak stado baranów na pastwisku!!!!
DETECTED MEMORY - problem z PAMIECIĄ - z pamięcią RAM kolego - wymień moduły...
przy okazji znika jak RAM jest ok i zaczyna rzeźbić dyskietką.....
No wydaje sie to calkiem logiczne:) wiecie gdzie mozna kupic taki ram?
peace everybody
na ebay sa do kupienia 2x16 za 50pln ze stanow, jednak po kupieniu nie dzialajacego mpc z anglii wolalbym kupic to w polsce zeby nie bylo problemow z ewentualna wymiana
kupilem nowy ram do akai i niestety bez efektu, macie jeszcze jakies pomysly albo znacie jakis serwis albo chcecie odkupic ode mnie ta zbuntowana mpc?..
szkoda swietnego rozszerzenia - montowany jest taśmą?Jesli tak to wymień ja i sprawdź czy działa - jak dalej będzie wieszał to pewnie uwalony...dziwne że wogóle coś takiego powodował :)
pozdrawiam