Interfejs audio 8 in/out z dobrym preampem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
qciek
Interfejs audio 8 in/out z dobrym preampem

Post autor: qciek » niedziela 07 lis 2010, 20:45

Witam

Po bardzo dlugiej przerwie na tym forum

chcialbym sie cos Was doradzic (jezeli pisze nie w tym dziale, co trzeba to z gory przepraszam i prosze o ewentualnie przeniesienie tematu w odpowiedni dzial)

Otoz chcialbym kupic interfejs audio, ktory ma w miare dobre preampy. zalezy mi na 8 wejsciach i wyjsciach

kwota, w ktora celuje to 2 tys.

Po rozejrzeniu sie na rynku widze, ze cenowo osiagalny jest Focusrite Saffire 40 Pro i Echo AudioFire 8. Byc moze to najwyzej co moge kupic, albo cos ciekawego pominalem. Bardzo prosze o rade.

Napewno wiekszosc bedzie pisala np. o RME FIREFACE 400, ktory z checia bym kupil. ale juz troszeczke za drogo jak dla mnie:/

dzieki z gory za odpowiedzi

Awatar użytkownika
lukashhh1

Re: Interfejs audio 8 in/out z dobrym preampem

Post autor: lukashhh1 » poniedziałek 08 lis 2010, 09:19

...
Witam

Po bardzo dlugiej przerwie na tym forum

chcialbym sie cos Was doradzic (jezeli pisze nie w tym dziale, co trzeba to z gory przepraszam i prosze o ewentualnie przeniesienie tematu w odpowiedni dzial)

Otoz chcialbym kupic interfejs audio, ktory ma w miare dobre preampy. zalezy mi na 8 wejsciach i wyjsciach

kwota, w ktora celuje to 2 tys.

Po rozejrzeniu sie na rynku widze, ze cenowo osiagalny jest Focusrite Saffire 40 Pro i Echo AudioFire 8. Byc moze to najwyzej co moge kupic, albo cos ciekawego pominalem. Bardzo prosze o rade.

Napewno wiekszosc bedzie pisala np. o RME FIREFACE 400, ktory z checia bym kupil. ale juz troszeczke za drogo jak dla mnie:/

dzieki z gory za odpowiedzi 

Witaj:)

Jeżeli mogę cos doradzić, to serdecznie polecam ci interfejs audio marki EDIROL model FA-101.

Interfejs FireWire 400, 10 wejść, 10 wyjść, obsługa czętotliwości próbkowania do 192 kHz, MIDI in/out, bardzo dobra dynamika, 2 wejścia combo, zasilanie fantom 48V, wejście i wyjście cyfrowe optyczne, bardzo stabilne natywne sterowniki ASIO i WDM....

Mam go od niespełna roku, bardzo stabilnie pracuje, zero dropów nawet przy najmniejszej latencji ( na sterownikach fabrycznych 108 sampli, czyli ok 5,6 ms całkowitej latencji, 2,8 + 2,8 ), bardzo neutralne brzmienie, ładnie brzmiące preampy...

Cena tez przyzwoita.

Serdecznie polecam. 

...

[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

qciek

Post autor: qciek » poniedziałek 08 lis 2010, 10:04

hmm, przyznam szczerze, ze wogole nie bralem tej firmy pod uwage. nawet o niej nie myslalem ;)

... ...

Awatar użytkownika
lukashhh1

Post autor: lukashhh1 » poniedziałek 08 lis 2010, 11:15

...
hmm, przyznam szczerze, ze wogole nie bralem tej firmy pod uwage. nawet o niej nie myslalem ;)

A widzisz, czasami warto pogrzebać.

Jesli jestes z okolic Warszawy ( ja jestem z Otwocka ) zapraszam na prezentacje, moze sie przekonasz.

EDIROL ( obecnie Cakewalk ) ma naprawde udane produkty.

Warto tez obejrzec najnowszy interfejs marki ROLAND OCTA CAPTURE, bardzo fajny, uniwersalny, szybki driver USB....

Nie znam tylko ceny, ale przypuszczam ze poniżej 2000...PLN.

... ...

...

[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

qciek

Post autor: qciek » poniedziałek 08 lis 2010, 11:32

niestety 160km od stolicy

dzieki za info. poczytam - pomysle

ODPOWIEDZ