...
Witam
Po bardzo dlugiej przerwie na tym forum
chcialbym sie cos Was doradzic (jezeli pisze nie w tym dziale, co trzeba to z gory przepraszam i prosze o ewentualnie przeniesienie tematu w odpowiedni dzial)
Otoz chcialbym kupic interfejs audio, ktory ma w miare dobre preampy. zalezy mi na 8 wejsciach i wyjsciach
kwota, w ktora celuje to 2 tys.
Po rozejrzeniu sie na rynku widze, ze cenowo osiagalny jest Focusrite Saffire 40 Pro i Echo AudioFire 8. Byc moze to najwyzej co moge kupic, albo cos ciekawego pominalem. Bardzo prosze o rade.
Napewno wiekszosc bedzie pisala np. o RME FIREFACE 400, ktory z checia bym kupil. ale juz troszeczke za drogo jak dla mnie:/
dzieki z gory za odpowiedzi
Witaj:)
Jeżeli mogę cos doradzić, to serdecznie polecam ci interfejs audio marki EDIROL model FA-101.
Interfejs FireWire 400, 10 wejść, 10 wyjść, obsługa czętotliwości próbkowania do 192 kHz, MIDI in/out, bardzo dobra dynamika, 2 wejścia combo, zasilanie fantom 48V, wejście i wyjście cyfrowe optyczne, bardzo stabilne natywne sterowniki ASIO i WDM....
Mam go od niespełna roku, bardzo stabilnie pracuje, zero dropów nawet przy najmniejszej latencji ( na sterownikach fabrycznych 108 sampli, czyli ok 5,6 ms całkowitej latencji, 2,8 + 2,8 ), bardzo neutralne brzmienie, ładnie brzmiące preampy...
Cena tez przyzwoita.
Serdecznie polecam.
...
[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.