Witam!
Jestem tutaj nowym użytkownikiem ale właśnie tak postanowilem skorzystać z rad i doświadczeń innych użytkowników.
Otóż mam dylemat z wyborem końcówki mocy dla moich mointorow studyjnych pasywnych, ktore maja po 150 W i 4 Ohm, waham sie pomiedzy firma Alesis (model RA 150/300), badz firmą Samson Servo model 300,
w ogole czy ktos mial porownanie jak brzmia koncowki od Alesisa a jak od Samsona? I nie wiem czy Samson nie ma chlodzenia wiatrakami co moglo by przeszkadzać w pracy w studio. Alesis z tego co sie orientuje ma chlodzenie radiatorami.
Przede wszystkim mam na mysli fakt żeby ta koncowka miala jak najmniej zniekształceń, i dobrą rzeczywistą barwe dźwięku, niepodkrecona jak w przypadku przecietnych zestawow Hi-Fi do domu.
Stad prosze o rady, co byście polecali w tym przedziale i cenowym i ogolnie tego typu podobne koncowki, chodzi glownie o to aby napedzać z dobrym rezultatem monitory studyjne i to wszystko. Slyszalem duzo ze ten Alesis RA 150 jest dedykowany dla klasykow studyjnych czyli Yamahy NS-10 ale ja akurat mam inne monitory z tym ze tez pasywne.
Alesis jest taki dośc popularny, Samson moze tez ale chyba mniej..i stad mam taki zawrot glowy, żeby później nie żałować. Bo np na forum zagranicznym ktos pisal że Samson robi koncowki mocy tylko do zestawow stereo (Hi-Fi) i to sa zabawki i w zadnym stopniu nie nadaja sie do profesjonalnej pracy w studio i dla monitorow. Ale nie wiem ile w tym prawdy.
Pozdrawiam!