OktavaMod
igs - otoz to :) jakos nie chce mi sie wierzyc ze te setki opinii na calym swiecie to sciema i marketingowe blabla :)
Re: OktavaMod
swiezy temat - od lipca pewnie nieiwle sie zmienilo
mam oktave mk220 i nie odczuwam potrzeby zmian :)...
Grembo, mam pytanie: umialbys porownac MK220 do MK319 i do Rode NT2A, SE2200A lub SE2200T i Sontronics STC2? Miales moze do czynienia z tymi mikrofonami?
Zalezy mi na w miare uniwersalnym mikrofonie. Wiem, ze trudno wybrac jeden:/ Moje zastosowania to wokal i gitara akustyczna / klasyczna, do ktorej chce pozniej jeszcze dokupic paluszki typu Oktava 012 lub Rode NT5.
Oktava mnie neci bo mam wyrazne "s" a czytalem (i slyszalem na probkach z oktava-online.com), ze Oktavy sybilanty tlumia. Nie wiem jak reszta stawki wypada w porownaniu.
Myslalem tez czy by sie nie szarpnac na MK105, bo ponoc troche lepsza. Moglbys skomentowac moje rozterki?:)
Grembo, mam pytanie: umialbys porownac MK220 do MK319 i do Rode NT2A, SE2200A lub SE2200T i Sontronics STC2? Miales moze do czynienia z tymi mikrofonami?
Zalezy mi na w miare uniwersalnym mikrofonie. Wiem, ze trudno wybrac jeden:/ Moje zastosowania to wokal i gitara akustyczna / klasyczna, do ktorej chce pozniej jeszcze dokupic paluszki typu Oktava 012 lub Rode NT5.
Oktava mnie neci bo mam wyrazne "s" a czytalem (i slyszalem na probkach z oktava-online.com), ze Oktavy sybilanty tlumia. Nie wiem jak reszta stawki wypada w porownaniu.
Myslalem tez czy by sie nie szarpnac na MK105, bo ponoc troche lepsza. Moglbys skomentowac moje rozterki?:)...
a moge ja, moge ja?
wiec..
220 jasniejsza od 319stki przez co latwiej np wokal osadzic w mixie mozna ale ogolnie brzmienie mi nie odpowiada, takie puszkowato kartonowe, rode ladne okragle brzmienie ale zimny sie wydaje przez co mam mieszane odczucia, SE- wolny w transjentach co szczegolnie w dole pasma sie odczuwa, koloryzuje przyjemnie, gorka przy odsluchu solo robi dobre wrazenie ale w mixie to zbyt sie wybija, trzeba w eq bardziej porzezbic, oktawa 105 o ktorej wspominasz to niepozorny mikrofon , uniwersalny, z ladna klarwona gora i konkretnym ale nie przesadzonym dolem, prawdziwy jak to niektorzy mowia- kon roboczy w studio..
pomoglem?
;))
który byś wybrał? bo skłaniam się ku MK105.
a czy o Sontronicsach ktoś coś wie?
...bardzo pomogłeś:) dzieki!!!
który byś wybrał? bo skłaniam się ku MK105.
a czy o Sontronicsach ktoś coś wie? ...
ceny oktav w ostatnim czasie podskoczyly o 3/4 w gore, czy podrozaly? raczej sie unormowaly ;)
mimo to, sposrod proponowanych w twojej lisci zdecydowanie wzialbym oktave
O Sontronicsach niestety sie nie wypowiem bo nie znam