Karta dźwiękowa PCI Express do 700 zł

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Michoo
Re: Karta dźwiękowa PCI Express do 700 zł

Post autor: Michoo » piątek 01 paź 2010, 13:41

...
A możesz mi z łaski swojej powiedzieć, jakie masz ustawienia ASIO Buffer Size, i FireWire Driver Latency, oraz przy jakim próbkowaniu? Mam szybszy komp niż Twoje stare Core2 a mówię Ci, że rozważam nawet oddanie Fosusrite`a do sklepu.... 

ASIO Buffer Size mam na 256; FireWire Driver Latency na short; Sample Rate 44.1 kHz.

Nie ma co oddawaać :). Jak to nie pomoże to postaram się napisać jakie jeszcze mogą być przyczyny tak dużej latencji.

Serdecznie pozdrawiam :)
...

Hmmm... Ja kupiłem ESI esp1010e w Thomann'ie. To wewnętrzny interfejs pci-e z zewnętrznym modułem :)

http://www.thomann.de/pl/esi_esp1010e.htm

taki jak wyżej. Niestety ze względów zdrowotnych nie miałem okazji do poważnych testów, ale w tej cenie wydaje mi się to być dobry zakup :)

Może akurat takie coś ci przypasuje???

Początkujący miłośnik syntezatorów :)

Awatar użytkownika
lukashhh1

Post autor: lukashhh1 » piątek 01 paź 2010, 14:44

...
...
A możesz mi z łaski swojej powiedzieć, jakie masz ustawienia ASIO Buffer Size, i FireWire Driver Latency, oraz przy jakim próbkowaniu? Mam szybszy komp niż Twoje stare Core2 a mówię Ci, że rozważam nawet oddanie Fosusrite`a do sklepu.... 

ASIO Buffer Size mam na 256; FireWire Driver Latency na short; Sample Rate 44.1 kHz.

Nie ma co oddawaać :). Jak to nie pomoże to postaram się napisać jakie jeszcze mogą być przyczyny tak dużej latencji.

...

Hmmm... Ja kupiłem ESI esp1010e w Thomann'ie. To wewnętrzny interfejs pci-e z zewnętrznym modułem :)

taki jak wyżej. Niestety ze względów zdrowotnych nie miałem okazji do poważnych testów, ale w tej cenie wydaje mi się to być dobry zakup :)

Może akurat takie coś ci przypasuje???...

Witam, mam prosbe do kolegi pracującym na esp1010e. Jestem ciekawy ja ona pracuje, może juz zdązyłes stestowac? bo chetnie bym kupił ta kartę. Interesuje mnie jaka jest latencja do uzyskania i jak brzmi...

A co do interfejsów FW -  ja mam EDIROL FA-101 10/10 192kHz i u mnie latencja przy 44 kHz wynosi 2,8 +2,8 ms = 5,6ms ( 108 sampli ), więc bez problemu mozna grac na VST w czasie rzeczywistym, bez wyczuwalnego opóznienia. obciążenie kompa minimalne, nawet przy złozonych sesjach audio/midi. Bardzo stabilne sterowniki natywne...

Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Michoo

Post autor: Michoo » niedziela 03 paź 2010, 19:26

...
...
...

...

Może akurat takie coś ci przypasuje???...

Witam, mam prosbe do kolegi pracującym na esp1010e. Jestem ciekawy ja ona pracuje, może juz zdązyłes stestowac? bo chetnie bym kupił ta kartę. Interesuje mnie jaka jest latencja do uzyskania i jak brzmi...

A co do interfejsów FW -  ja mam EDIROL FA-101 10/10 192kHz i u mnie latencja przy 44 kHz wynosi 2,8 +2,8 ms = 5,6ms ( 108 sampli ), więc bez problemu mozna grac na VST w czasie rzeczywistym, bez wyczuwalnego opóznienia. obciążenie kompa minimalne, nawet przy złozonych sesjach audio/midi. Bardzo stabilne sterowniki natywne...
...

hmmm... dopiero wczoraj pierwszy raz coś na niej nagrywałem.. Sterowniki są ogólnie biedne, a dużo rzeczy jeszcze nie potrafię zrobić, co do latencji to się przyczepić nie mogę... 5,5 przy 256 samplach więc jest przyzwoicie... Resztę funkcji będę dopiero rozgryzał, minusem jest przeciętna dokumentacja producenta... Ale zależało mi na dobrej cenie i niskiej latencji, a o usb/firewire byłem niespokojny ze względu na problemy z kompatybilnością... Tu tego nie ma.
Początkujący miłośnik syntezatorów :)

ODPOWIEDZ