IGS LA-2a - na sumę?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Przester
IGS LA-2a - na sumę?

Post autor: Przester » niedziela 11 lip 2010, 13:40

Witam serdecznie. Pytanie na dzisiaj to czy warto doinwestować i oprócz wyżej wymienionego IGSika dokupić np. S-type na sumę czy może sprawdzi się on dobrze również przy masteringu i busach?

Ową kopię la2a kupuję głównie do trackingu i kompresji niektórych ścieżek, a obecnie do masteringu mam tc finalizer plus, stąd moje pytanie czy tego kompresora obecnego w tc zastąpić la2a czy lepiej s - type.

Wypowiedzi samego IGSa również mile widziane:)

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Re: IGS LA-2a - na sumę?

Post autor: Miłaszewski » niedziela 11 lip 2010, 20:50

...Witam serdecznie. Pytanie na dzisiaj to czy warto doinwestować i oprócz wyżej wymienionego IGSika dokupić np. S-type na sumę czy może sprawdzi się on dobrze również przy masteringu i busach?
Ową kopię la2a kupuję głównie do trackingu i kompresji niektórych ścieżek, a obecnie do masteringu mam tc finalizer plus, stąd moje pytanie czy tego kompresora obecnego w tc zastąpić la2a czy lepiej s - type.
Wypowiedzi samego IGSa również mile widziane:)...
------------------------------------------------

jesli ten kompresor jest chociaz podobny do oryginalu, to raczej na pewno nie sprawdzi sie na sumie, a tym bardziej przy masteringu
[addsig]

Przester

Post autor: Przester » poniedziałek 19 lip 2010, 14:13

A jaki inny kompresor/limiter byście polecili. Nie na master, ale właśnie do pojedynczych ścieżek. Cena do 6000zł

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 19 lip 2010, 14:38

...
A jaki inny kompresor/limiter byście polecili. Nie na master, ale właśnie do pojedynczych ścieżek. Cena do 6000zł...

Sprawdź LA-3A Universal Audio lub EL8 Distressor Empirical Labs. W 6 tysiącach powinieneś się zmieścić.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ