MOTU Ultralite - TC Konnekt

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
pandaniel
MOTU Ultralite - TC Konnekt

Post autor: pandaniel » piątek 05 lut 2010, 11:58

Witam, od kilku miesiecy uzywam prostego Konnekta 8. Przed zakupem mialem watpliwosci, ale okazalo sie ze nie mialem z nim ani jednego problemu natury softwareowej. Brzmi swietnie - wiecej do domu nie potrzebuje. Niestety ktos cos zle zlutowal i szybko padl potencjometr VOLUME (tak przypuszczam) - wyjscie nie reaguje na potencjometr i wypuszcza przesterowany sygnal (cos w rodzaju 200% mocy), tylko na prawy kanal. Karta pojechala do serwisu, ale nie za bardzo moge sobie pozwolic na przerwe w tej chwili, wiec czeka mnie zakup nowej karty (albo w najlepszym wypadku - wymiana konnekta). Ciekawie wyglada ten nowy TC Twin Impact, ale to co mnie irytuje w Konnekcie to wybor PRZODU lub TYLU na wejsciu, a chcialbym uzywac i preampow i linii. Juz wczesniej rozgladalem sie za Motu Ultralite mk3, ale bylo malo opinii na temat tego sprzetu.

Ktos moze uzywal obu kart? Jak wypada porownanie soundu?

Pracuje na mac osx, wiec nie martwie sie o drivery.

Z gory dzieki za pomoc.

richtig

Re: MOTU Ultralite - TC Konnekt

Post autor: richtig » piątek 05 lut 2010, 19:28

O, ja właśnie rozważam poważnie zakup Konnekta
Na którym OS pracowałeś z nim? Tiger? Leopard?
I jaki mac?

Bo wiem że na macach ludzie też miewają problemy ze sterownikami do TC, i to poważne
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
pandaniel

Post autor: pandaniel » niedziela 07 lut 2010, 12:12

10.5 - Leopard
iMac 2.66 - z ostatniej serii 20"
ani jednego problemu

znajomy ma Macbooka white, chyba 2.0 C2D + Snow Leopard - niestety, formatowalismy dysk 2-3 razy i za kazdym razem Konnekt wchodzi w konflikt z midi, co uniemozliwia dzialanie z programami Apple (Logic, Garage Band itd). Po weekendzie bedziemy sprawdzac czy Leopard albo Tiger rozwiaza sytuacje..

nadal cos malo opinii na temat Motu Ultralite..
a moze ktos ma porownanie z Mbox 2 Pro ?

Awatar użytkownika
MadB
Kontakt:

Post autor: MadB » niedziela 07 lut 2010, 13:19

Kolego, zmień język systemu na Angielski i wszystko powinno chodzić jak trzeba! :)

[b] Tutaj klikamy: [url]http://www.youtube.com/watch?v=r3NSBzoEXkY[/url] i muzyki słuchamy [/b]

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » niedziela 07 lut 2010, 22:40

nie ładowałbym się w MOTU. To świetny sprzęt, funkcjonalny i dobrze brzmiący, ale są ogromne problemy z serwisem. Kumplowi padł kontroler FW w 828mkIII i się buja od 5 miesięcy bez sprzętu...

a moze ktos ma porownanie z Mbox 2 Pro ?... 

kiedyś... Ale teraz Digi odstaje od konkurencji. Chyba, że musisz używać PT.

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Michoo

Post autor: Michoo » wtorek 18 maja 2010, 16:30

Witam :)
Z racji tego, że przymierzam się do zakupu interfejsu i wybór wstępnie padł na Impact Twin, to chciałem się dowiedzieć, czy już ktoś z was miał jakieś dośwadczenia :)

Co do tych wyjść przód/tył, to wydaje mi się, że można używać pozostałych dwóch tylnich wyjść, bo z tyłu są cztery... No ale nie wiem ;)

Waham się jeszcze, czy może aby Focusrite nie był lepszy, albo M-Audio Fasttrack Ultra (ten jest na USB)...

Może akurat ktoś miał doświadczenia i mi doradzi?

Pozdrawiam!

Początkujący miłośnik syntezatorów :)

kz

Post autor: kz » sobota 14 sie 2010, 22:47

...
 Witam :)
Z racji tego, że przymierzam się do zakupu interfejsu i wybór wstępnie padł na Impact Twin, to chciałem się dowiedzieć, czy już ktoś z was miał jakieś dośwadczenia :)

Również jestem zainteresowany Impact Twin. Interesuje mnie jakość przedwzmacniaczy. I jeszcze jedno. Czy sprzętowy kompresor jest w nim użyteczny czy też to jest tylko bajer. Niekiedy nagrywam ludzi mało obytych z mikrofonem i przydałby mi się kompresor na wejściu który by mógł ograniczyć delikatnie nagły przypływ energii i witalności u wokalisty:-)

http://nsmtbg.npx.pl

kws

Post autor: kws » niedziela 15 sie 2010, 12:56

...

nie ładowałbym się w MOTU. To świetny sprzęt, funkcjonalny i dobrze brzmiący, ale są ogromne problemy z serwisem. Kumplowi padł kontroler FW w 828mkIII i się buja od 5 miesięcy bez sprzętu...

a moze ktos ma porownanie z Mbox 2 Pro ?... 

kiedyś... Ale teraz Digi odstaje od konkurencji. Chyba, że musisz używać PT.

Pozdro

Groover
...

jeśli koledze padł kontroler Fw to gwarancja tego nie uznaje,jeśli odwrotnie włożył wtyczke fw do gniazda,można to zrobić za pare groszy ja zapłaciłem dokładnie 150zł,serwis twierdził że jest to nieopłacalne,przewarznie przy takiej awarii pada scalak tsb41 jeśli kolega nadal potrzebuje pomocy to jest kilka osób które moga mu bez problemu pomuc

2xMotu 828mk2/G5/Akai S3000XL/M-Audio Axiom /Korg kontrol/Mackie HR/BX5a/Sonar 7/

ODPOWIEDZ