MOTU Ultralite - TC Konnekt
Ktos moze uzywal obu kart? Jak wypada porownanie soundu?
Pracuje na mac osx, wiec nie martwie sie o drivery.
Z gory dzieki za pomoc.
Re: MOTU Ultralite - TC Konnekt
Na którym OS pracowałeś z nim? Tiger? Leopard?
I jaki mac?
Bo wiem że na macach ludzie też miewają problemy ze sterownikami do TC, i to poważne
iMac 2.66 - z ostatniej serii 20"
ani jednego problemu
znajomy ma Macbooka white, chyba 2.0 C2D + Snow Leopard - niestety, formatowalismy dysk 2-3 razy i za kazdym razem Konnekt wchodzi w konflikt z midi, co uniemozliwia dzialanie z programami Apple (Logic, Garage Band itd). Po weekendzie bedziemy sprawdzac czy Leopard albo Tiger rozwiaza sytuacje..
nadal cos malo opinii na temat Motu Ultralite..
a moze ktos ma porownanie z Mbox 2 Pro ?
Kolego, zmień język systemu na Angielski i wszystko powinno chodzić jak trzeba! :)
nie ładowałbym się w MOTU. To świetny sprzęt, funkcjonalny i dobrze brzmiący, ale są ogromne problemy z serwisem. Kumplowi padł kontroler FW w 828mkIII i się buja od 5 miesięcy bez sprzętu...
a moze ktos ma porownanie z Mbox 2 Pro ?...
kiedyś... Ale teraz Digi odstaje od konkurencji. Chyba, że musisz używać PT.
Pozdro
Groover
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Witam :)
Z racji tego, że przymierzam się do zakupu interfejsu i wybór wstępnie padł na Impact Twin, to chciałem się dowiedzieć, czy już ktoś z was miał jakieś dośwadczenia :)
Co do tych wyjść przód/tył, to wydaje mi się, że można używać pozostałych dwóch tylnich wyjść, bo z tyłu są cztery... No ale nie wiem ;)
Waham się jeszcze, czy może aby Focusrite nie był lepszy, albo M-Audio Fasttrack Ultra (ten jest na USB)...
Może akurat ktoś miał doświadczenia i mi doradzi?
Pozdrawiam!
...
Witam :)
Z racji tego, że przymierzam się do zakupu interfejsu i wybór wstępnie padł na Impact Twin, to chciałem się dowiedzieć, czy już ktoś z was miał jakieś dośwadczenia :)
Również jestem zainteresowany Impact Twin. Interesuje mnie jakość przedwzmacniaczy. I jeszcze jedno. Czy sprzętowy kompresor jest w nim użyteczny czy też to jest tylko bajer. Niekiedy nagrywam ludzi mało obytych z mikrofonem i przydałby mi się kompresor na wejściu który by mógł ograniczyć delikatnie nagły przypływ energii i witalności u wokalisty:-)
...
nie ładowałbym się w MOTU. To świetny sprzęt, funkcjonalny i dobrze brzmiący, ale są ogromne problemy z serwisem. Kumplowi padł kontroler FW w 828mkIII i się buja od 5 miesięcy bez sprzętu...
a moze ktos ma porownanie z Mbox 2 Pro ?...
kiedyś... Ale teraz Digi odstaje od konkurencji. Chyba, że musisz używać PT.
Pozdro
Groover
...
jeśli koledze padł kontroler Fw to gwarancja tego nie uznaje,jeśli odwrotnie włożył wtyczke fw do gniazda,można to zrobić za pare groszy ja zapłaciłem dokładnie 150zł,serwis twierdził że jest to nieopłacalne,przewarznie przy takiej awarii pada scalak tsb41 jeśli kolega nadal potrzebuje pomocy to jest kilka osób które moga mu bez problemu pomuc