Druga para monitorów - co do Yamahy NS10M?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Janek_27
Druga para monitorów - co do Yamahy NS10M?

Post autor: Janek_27 » środa 31 mar 2010, 23:27

Witajcie, Mam Yamaszki NS10M Studio z dużym subem. Chcę kupić drugą parę głośników. Wybieram pomiędzy Adamami A5/A7 a KRK VXT4/6.

Które z nich brzmią tak, że poszerzą mi obraz dźwiękowy? Nie chcę głośników grających podobnie do Yamahy ale paczki które pokaą mi inną stronę miksów. Bas nie jest problemem. Chodzi o bardziej współczesne brzmienie.

Które? Adamy, KRK? Duże, małe? A może Samson Rubicon R5A?proszę o opinie wszystkich znających temat i mających porównanie ww z Yamahą. Dzięki.

Kyle

Re: Druga para monitorów - co do Yamahy NS10M?

Post autor: Kyle » czwartek 01 kwie 2010, 09:47

Może najnowsze ADAM A7X ? ...albo chwalone APS IO ?

... KRK VXT 6 są dosyć nierówne - tylko z tego powodu nie polecił bym ich, zresztą sam oceń:

http://www.ixbt.com/proaudio/krk-vxt6.shtml

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » czwartek 01 kwie 2010, 10:38

APS odradzam, są tylko wysterowane na kozacki sprzęt. Mając NS10 z subem, warto zastanowić się nad jakimś dalszym polem. NS10M to najlepsze głośniki do miksu, jeżeli kręcisz na to dobrą robote, to inne paczki mogą Ci zaszkodzić i namotać. Poszukaj jakiś używek Dynaudio BM15 lub jakiś Geleleców 1032. Patrz czego używają najlepsi a nie czytaj bzdetów na forach. Kupując głośniki patrz na takie, które Ci w czymś pomogą, będą krokiem do przodu. APS IO... raczej nim nie bedzie. Najlepiej zainwestuj w jakąś zajebistą końcówkę do NS10...np Bryston lub Krell, a nie szukaj jakiś średnich substytutów, dobrych monitorów.

Kyle

Post autor: Kyle » czwartek 01 kwie 2010, 11:01

Co to znaczy że "są tylko wysterowane na kozacki sprzęt" ?

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 02 kwie 2010, 01:30

...
Co to znaczy że "są tylko wysterowane na kozacki sprzęt" ?
...

Smile Też jestem ciekaw.

Moja odpowiedź na temat: kup sobie porządniejsze "pierdziołki" komputerowe. Najlepiej w drewnianej obudowie. Poważnie. Nic się u mnie jeszcze lepiej nie sprawdziło jako alternatywny odsłuch. A jeśli dobrze znasz te NS10, to nie ma co brnąć wyżej lub w coś innego. Oświeciło mnie ostatnimi miesięcyCool

musicproduction4all

Post autor: musicproduction4all » piątek 02 kwie 2010, 09:25

Jak masz większe, dobrze zaadaptowane pomieszczenie, to warto by pomyśleć o czymś większym.

Może np. APS Aeon lub te nowe Adamy z 8''.

ODPOWIEDZ