...Słyszałem,że MOTU 2408 jest wrażliwe na typ partycji.Pod niektórymi programami (LogicAudio) MOTU nie pracuje poprawnie na partycjach FAT32.Ktoś spotkał się z podobnymi problemami?...
NIe wiem Ktio tak uwaza, u mnie własnie MOTU 2408 Mk2 z Logic Audio 5,5 , pracuje . System Plikow FAT 32 , Absolutnie "" 0 "" problemow, System Jest Bardzo stabilny ,
Synchronizacja MOTU 2408 na PC z Athlonem
Re: Synchronizacja MOTU 2408 na PC z Athlonem
Muszę Cię zmartwić, Intel prawdopodobnie nie jest warunkiem wystarczającym do poprawnej pracy MOTU. Miałem OGROMNE problemy z uruchomieniem 2408 mk3 z moim komputerem PIII/1G na CUSL2.

MOtu Ma dzina procedure Instalacyjna . Nalezy Zainstalowac Oprogramowanie najpierw odpalic Komp. wyłaczyc . a potem dopiero wkladac Karte do komputera, jesli zrobisz odwrotnie , tzn, Zainstalujesz Karte A potem Oprogramowanie moga wystapic problemy ,
Re: Synchronizacja MOTU 2408 na PC z Athlonem
...Gratuluję ! Niemniej to wcale nie znaczy że to właśnie procesor czy płyta były problemem. Może gdybyś od nowa skonfigurował taki sam komputer jak miałeś poprzednio byłoby tak samo dobrze. Ja sam mam tą płytę DFI AD 77PRO. Co prawda nie mam MOTU ale jakoś nie widzę bezpośredniego związku między synchronizacją a procesorem, no chyba że faktycznie MOTU popełniło jakiś błąd w optymalizacjach. ...
Rozmawiałem z dwoma specami,którzy składają komputery będące na wyposażeniu studiów nagraniowych i stacji radiowych itp. instytucji i oni to właśnie twierdzili,że w przypadku mojego MOTU problem na 99% tkwi w procesorze.Po co mam tracić kolejne godziny na zmianę konfiguracji komputera, szukając zamiennych podzespołów, instalując oprogramowanie itd. skoro ludzie którzy siedzą nad optymalnym dobraniem podzespołów komputera do potrzeb klienta całymi dniami.Zdaję się na ich wiedzę.A poza tym czas to pieniądz.Lepiej dołożyć do kompa i pracować niż "walczyć z wiatrakami".Wolę trudzić się z dźwiękiem niż hardwarem.
Rozmawiałem z dwoma specami,którzy składają komputery będące na wyposażeniu studiów nagraniowych i stacji radiowych itp. instytucji i oni to właśnie twierdzili,że w przypadku mojego MOTU problem na 99% tkwi w procesorze.Po co mam tracić kolejne godziny na zmianę konfiguracji komputera, szukając zamiennych podzespołów, instalując oprogramowanie itd. skoro ludzie którzy siedzą nad optymalnym dobraniem podzespołów komputera do potrzeb klienta całymi dniami.Zdaję się na ich wiedzę.A poza tym czas to pieniądz.Lepiej dołożyć do kompa i pracować niż "walczyć z wiatrakami".Wolę trudzić się z dźwiękiem niż hardwarem.