MOTU 24 I/O czy coś innego?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
jola_ola
MOTU 24 I/O czy coś innego?

Post autor: jola_ola » niedziela 28 lut 2010, 15:38

mam komputer PC, oprogramowanie; mam 2 stoly allen heat (GL)  zewnetrzne compressory, bramki, jakies poglosy TC, mikrofony(srednio-wysoka klasa); caly dom do arnazacji;

do tej pory nagrywalem na karcie emu 2 wloty; jestem zawodowym muzykiem, dobre ucho, doswiadczenie w sesjach w najlepszych studiach w pl;  chcialbym isc krok dalej i wykorzystac to co mam; moze mnie ktos oswieci ze to co chce zrobic to nie jest dobre lub wlasciwe?mianowicie chce kupic system MOTU 24 I/O; chce wloty zainsertowac do allena  i uprawiac mix analogowy; ponoc same zelety(brzmienie dynamika komfort pracy); czy to dobry zakup i dobry kierunek czy lepiej kupic cos taniego uzywanego i nagrywac osobne tracki i bawic sie mixem cyfrowym.....?  slyszalem opinie ze jesli nie mam przetwronika klasy apogee to nie ma sensu bawic sie analogiem... ktos jest blizszy prawdy niz ja?   jestesm juz zdesperowany, pomozcie prosze!!!

Awatar użytkownika
chlebow

Re: MOTU 24 I/O czy coś innego?

Post autor: chlebow » niedziela 28 lut 2010, 22:10

To ja Ci powiem że jak nie masz stołu Neve'a, SSL'a lub Amek to nie masz się co zabierać za prace z muzyką. Mam nadzieje że się teraz załamiesz i nic nie będziesz robił lub pójdziesz do najbliższego banku i weźmiesz kredyt na 1000 tyś. zł.

Przy okazji powiedz mi co takiego Ten Ktoś robił na tym Appoge że ma mnie rzucić na kolana? 

MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

ODPOWIEDZ