Witam
Od dwóch dni walczę z Imac i systemem osx 10.5.8. Właściwie zainstalowałem wszystko co chciałem ale RME nie chce działać. Oczywiście byłem na stronie producenta , ściągnąłem sterowniki odpowiednie dla systemu, zainstalowałem, system widzi ff800 otwiera się mixer karty, oraz seting. W narzędziach w konfiguracji midi ia audio pięknie się wszystko pokazało. Jednak kiedy próbóję odtworzyć jakikolwiek dzwięk, zaraz zapala sę czerwona lampka HOST i oczywiście nic nie gra. Chm, wcześniej pracowałem bardzo długo bez źadnej wywałki na macbooku pro z osx 10.4.11 i wszystko było ok.
Może ktoś z kolegów mi podpowie co może być nie tak.
RME FIREFACE 800 imac z OSX 10.5.8
Re: RME FIREFACE 800 imac z OSX 10.5.8
Może upgrade firmwaru karty? Ja ostatnio miałem tak z FF400 na OSX 10.5.8, tylko że jakby odwrotnie - kolega zaktualizował firmware, a ja miałem starsze sterowniki :) pomogła oczywiście ponowna instalacja nowszych driverów ze strony producenta. Powodzenia!
Sprawa była okazuje się prostsza , zmieniłem złącze z FW 400 na 800 wpiąłem się przez dodatkowe wyjście z dysku zewnętrznego (MY BOOK) tam jest właśnie 800 i pomogło.
Hmm, nie znam FF800, więc nie wiem, czy wymaga połączenia przez 800, możliwe że może masz po prostu uszkodzone gniazdo 400 w którymś z urządzeń (iMac lub RME). W każdym razie najważniejsze, że wszystko działa :) pozdrawiam