...
Moi Drodzy,
bardzo dziekuje za Wasze wypowiedzi, przyznam sie ze nie znam sie za bardzo na tych wszystkich parametrach wyzej cytowanych i w tej chwili juz nie wiem!!!
Mi chodzi po prostu o monitor, ktory bylby wygodny do pracy z cubase, w odleglosci +- 1m. Nie chodzi o pisanie i synchronizacji muzyki z filmem;
Nie wiem tylko jak jest z gwarancja na pixele, ktore w tym wzgledzie moglibyscie polecic ?
Oraz czy ma to byc full hd czy nie full hd ?
serdecznie dziekuje...
Ja mam dwa monitory TN (iiyama i samsung) - obok stoi druga iiyama na PVA i oprócz innego odwzorowania kolorów na PVN różnic istotnych nie ma. Do pracy z muzyką w zupełności wystarczy dobry monitor TN.
Co do gwarancji na pixele, to takową dawała (jakiś czas temu) iiyama, ale nie wiem czy to jeszcze aktualne. Inna sprawa jest taka, że od dawna nie trafiłem monitora z popsutym pikselem...
Full HD to po prostu oznaczenie rozdzielczości 1920x1080. Mniejszego nie kupuj. 1920x1200 jest trochę lepszy, ale jak koledzy wyżej pisali - coraz chyba trudniej o takie. Z kolei ja mam samsunga o "dziwnej" rozdzielczości 2048x1152 i też jest ok :)