monitory Samson

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
brute
monitory Samson

Post autor: brute » wtorek 02 lut 2010, 16:11

Witam, chcę kupić monitory za 1200-1500 zł, będą służyły mi wyłącznie słuchania muzyki, swojej nie tworzę. Słuchałem u kumpla Samsonow R5a - super góra i środek, ale brakuje mi dołu. Czy jest duża różnica między R5a a R6a? 

Możecie coś powiedzieć o serii Resolv - A6 lub A8 na tle rubiconów? Bardzo mało jest o nich w necie, a nie mam możliwości przesłuchania. 

Awatar użytkownika
kapucha

Re: monitory Samson

Post autor: kapucha » wtorek 02 lut 2010, 22:24

A po co chcesz monitory studyjne do słuchania muzyki? Nie lepiej za tę cene kupić jakiś fajny hi-fi??

Z monitorów to duuuużo dołu mają alesisy M1. Choć jak się dużo dzieje w tym dole to się muli ;)

Presonus Inspire 1394, Sennheiser HD 280 pro, Kurzweil SP2X, RH Sound HSMC001, Oktava Mk-012, Alesis Mk1 active mkII

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 02 lut 2010, 23:29

...
 A po co chcesz monitory studyjne do słuchania muzyki? Nie lepiej za tę cene kupić jakiś fajny hi-fi??

Z monitorów to duuuużo dołu mają alesisy M1. Choć jak się dużo dzieje w tym dole to się muli ;)
...

Ja osobiście zwykłem polecać monitory też dla ludzi, którzy chcą tylko słuchać muzyki, grać, oglądać filmy itd. Te w kategorii do 2 tysięcy złotych nieżadko mogą sprawdzić się lepiej niż zestaw Hi-Fi. W dodatku monitory "teoretycznie" są skonstruowane do pracy 24 na dobę i powinny też tak trzymać przy różnych poziomach głośności. (Jeśli się mylę proszę o poprawkę.) Mają bardziej wytrzymałą konstrukcję. Osobiście udało mi się już parę zestawów stricte Hi-Fi wyłożyć...Tyle że również tworzę, nie tylko słucham.

Co do Samsonów poza R5 i 6 posłuchaj (jeśli masz możliwość) Resolv A5-6 i 8. Przystępne cenowo i w tej kategorii cenowej grają fajnie. Więcej o tanich monitorach znajdziesz na forum sporo wątków.

Pozdrawiam!

P.S.: bez tych Alesisów proszę, bo to nie jest dół w takim znaczeniu jakim powinno byćCool

Kyle

Post autor: Kyle » środa 03 lut 2010, 07:41

...

...

Ja do słuchania muzyki zdecydowanie bardziej wolę monitory studyjne a nie te syfne, drogie zamulaczo-podbarwiacze z segmentu Hi-Fi.

ODPOWIEDZ