...
Rosina zacznij od książki A.Everesta - tam jest masa mozliwości opisana wraz ze wzorami do wyliczen itp.Ja mam gołe ściany w tym jedna długa (pokój prawie jak twój) z karton gipsu(wiecej kartonu niz gipsu juz pewnie hehehe) - no ale dzwiek emituje na betonowa przeciwna ścianę co też ma ogromne znaczenie.Subik puszcza po przekątnej bo inaczej strasznie dudniło i sie zlewało....
Myslałem o tej książce, ale sam wiesz, że w takim pokoju, jak mój to nie ma praktycznie zbytnich możliwości. Może to głupio zabrzmi, ale chcę uzyskać mozliwie dobry efekt przy odrobinie rozsądku. Tak jak pisałem - w pokoju "mieszkam" śpię, mam szafy, łóżko i biurko. Nie dążę do możliwego ideału, bo w takim pomieszczeniu nie da sie normalnie życ :p pozatym będzie jedno wielkie zbiorowisko kurzu zważywszy na fakt spania w pokoju. Raczej nie wchodzi zbytnio w gre adaptacja sufitu. Gdybym miał goły pokój, przeznaczony na studio, to przeczytałbym całą ksiażkę i zrobiłbym możliwie najlepiej. Ze względu iż zależy mi na mozliwie dobrym efekcie bez konieczności "remontu" oraz zbytniego "kombinowania", bo pokój jest za mały na to - zadałem pytanie na tym forum. Z własnych testów wiem, iż nawet takie 2 ustroje na 2 częściach ścian, jak wyżej opisałem, dają bardzo wiele, ale czy na DOBRE? Ksiażkę na pewno kupię, ale to na przyszłość, jak skończe technikum, pózniej studia i wyniose sie na "swoje smieci". P.S. Mam również w domu Behringery 2031A - ojciec na nich pogrywa na keyboardzie.