PSP sQuad

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
PSP sQuad

Post autor: JoachimK » sobota 31 sty 2009, 23:36

Przed chwila ukazal sie najnowszy pakiet PSPaudioware - zestaw czterech korektorow PSP sQuad

W sQuad zestawu wchodzi:

- PSP ClassicQ: wtyczka symulujaca equalizery o konstrukcji podobnej do Neve, Focusrite; posiada symulacje nasycenia transformatora

- PSP ConsoleQ: nowoczesny, bardzo elastyczny, o szerokim dzialaniu equalizer, wzorowany na ostatnch produkowanych konstrukcjach analogowych korektorow AMEK

- PSP preQursor: czysto brzmiacy EQ, ze zminimalizowanym efektem "dzwonienia" nadajacy sie przede wszystkim do podkreslania naturalnych zrodel dzwieku bez nadmiernych odksztalcen brzmienia

- PSP RetroQ: konstrukcja oparta o techniki filtrow znanych z PSP VintageWarmer, rozwinieta o filtr srodkowego pasma; korektor ten ma zminimalizowane znieksztacenia fazowe

Wszystkie wtyczki sa bardzo muzycznie brzmiace, kod wtyczek jest mocno optymalizowany, dzieki czemu proces nie wymaga sporych obliczen CPU
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: PSP sQuad

Post autor: JoachimK » sobota 31 sty 2009, 23:42

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 01 lut 2009, 21:35

Ukazalo sie ukatualnienie PSP sQuad v1.1.1 dla wersji natywnej oraz ilok.
Do sciagniecia ze strony producenta.

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » poniedziałek 02 lut 2009, 19:27

Działanie RetroQ bardzo mi się podoba. Zapinałem go na gitarki akustyczne nagrane różnymi mikrofonami. Z ciekawości chciałbym móc widzieć krzywą EQ gdy kręcę. Lubię ten dźwięk. To naprawdę świetny plugin jak dla mnie. Zauważyłem, że generalnie podoba mi się wszystko co jest albo symuluje retro.

Nie udało mi się wykręcić brzmienia sztandarowych mikrofonów lampowych dodam dla ścisłości
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 23 gru 2009, 01:50

Nowości w PSP sQuad v1.5.1:
- PSP classicQex - to nowy korektor, rozszerzona o dodatkowy środek wersja classicQ
- PSP preQursor ma dodatkowe ustawienia charakterystyk filtrów

Zmiany:
- double precision
- wtyczki automatycznie rozpoznają i przelaczają się w tryb mono (mniejsze zapotrzebowanie na CPU w mono)
- zmiany w automatyce (interpretacja wartości)
- poprawienie kompatybilnosci

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » środa 23 gru 2009, 09:17

...
Nowości w PSP sQuad v1.5.1:
- PSP classicQex - to nowy korektor, rozszerzona o dodatkowy środek wersja classicQ
- PSP preQursor ma dodatkowe ustawienia charakterystyk filtrów

Zmiany:
- double precision
- wtyczki automatycznie rozpoznają i przelaczają się w tryb mono (mniejsze zapotrzebowanie na CPU w mono)
- zmiany w automatyce (interpretacja wartości)
- poprawienie kompatybilnosci ...

Joachim,

zapomniałeś dodać, że jest promocja świąteczna.

Uwaga tylko do 7 stycznia.

Jest też nowa wersja VW i EasyVerb

Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 05 sty 2010, 21:43

Pojawiło się nowe uaktualnienie do PSP sQuad do wersji 1.5.1. Najistotniejszą nowością jest nowy korektor PSP McQ, inspirowany equalizerem ze słynnych konsolet MCI, na których dokonano nagrań kilku najbardziej znanych płyt w historii muzyki rozrywkowej! Nowy korektor PSP McQ został jednak tak zaprojektowany, by można było osiągnąć dużo większą kreację brzmienia, niż na oryginalnych EQ MCI w wersji z przełączaną funkcją wzmocnienia w środkach pasma.

hanuman

Post autor: hanuman » wtorek 05 sty 2010, 22:34

...
Pojawiło się nowe uaktualnienie do PSP sQuad do wersji 1.5.1. Najistotniejszą nowością jest nowy korektor PSP McQ, inspirowany equalizerem ze słynnych konsolet MCI, na których dokonano nagrań kilku najbardziej znanych płyt w historii muzyki rozrywkowej! Nowy korektor PSP McQ został jednak tak zaprojektowany, by można było osiągnąć dużo większą kreację brzmienia, niż na oryginalnych EQ MCI w wersji z przełączaną funkcją wzmocnienia w środkach pasma....

Super, najładniej wyglądający z całej piątki. Cieszą filtr dolnoprzepustowy i gęsto wyskalowany cyferkami gui, brakuje mi tego w consoleQ. Marzą mi się pluginy od PSP symulujące moduł dynamiki kanału SSLa i ichniego bus compressora :)

Awatar użytkownika
Bartos

Post autor: Bartos » wtorek 05 sty 2010, 23:45

...
...
Pojawiło się nowe uaktualnienie do PSP sQuad do wersji 1.5.1. Najistotniejszą nowością jest nowy korektor PSP McQ, inspirowany equalizerem ze słynnych konsolet MCI, na których dokonano nagrań kilku najbardziej znanych płyt w historii muzyki rozrywkowej! Nowy korektor PSP McQ został jednak tak zaprojektowany, by można było osiągnąć dużo większą kreację brzmienia, niż na oryginalnych EQ MCI w wersji z przełączaną funkcją wzmocnienia w środkach pasma....

Super, najładniej wyglądający z całej piątki. Cieszą filtr dolnoprzepustowy i gęsto wyskalowany cyferkami gui, brakuje mi tego w consoleQ. Marzą mi się pluginy od PSP symulujące moduł dynamiki kanału SSLa i ichniego bus compressora :)...

Superfajnie :) Btw: jest gdzieś lista życzeń do PSP? Imo miło by było zobaczyć masteringowy kompresor pasmowy...

hanuman

Post autor: hanuman » środa 06 sty 2010, 09:38

...
...
...

Super, najładniej wyglądający z całej piątki. Cieszą filtr dolnoprzepustowy i gęsto wyskalowany cyferkami gui, brakuje mi tego w consoleQ. Marzą mi się pluginy od PSP symulujące moduł dynamiki kanału SSLa i ichniego bus compressora :)...

Superfajnie :) Btw: jest gdzieś lista życzeń do PSP? Imo miło by było zobaczyć masteringowy kompresor pasmowy...

Jestem jak najbardziej za! Koniecznie z możliwoscią wspólnej regulacji (master) każdego parametru dla wszystkich pasm równoczesnie :] .

Z McQ spędziłem kilka minut ale zdaje się brzmieć najbardziej przekonywująco z wszystkich eq pakietu. Dziękuje za prezent PSP!

ODPOWIEDZ