Chcę całkowicie przejść na software i zastanawiam się nad zmianą preampu. Mam 737 a obecnie używam tylko punkcji preamp, która jest znakomita moim zdaniem. Potrzebuje samego lampowego preampu do rejestracji wokalu. Mój mikrofon to U87AI, o zmianie nie myślę absolutnie. Co polecicie z preampów do tego majka?
Coś lepszego niż Avalon 737 VT 737 SP?
- ZgibniewZiobor
Re: Coś lepszego niż Avalon 737 VT 737 SP?
Manley Vox Box
Focusrite Isa
Millenia Media
Wszystko zależy ile chcesz wydać kasy....
Manley Vox Box
Focusrite Isa
Millenia Media
Manley Vox Box
Focusrite Isa
Millenia Media
...
Chcę całkowicie przejść na software i zastanawiam się nad zmianą preampu. Mam 737 a obecnie używam tylko punkcji preamp, która jest znakomita moim zdaniem. Potrzebuje samego lampowego preampu do rejestracji wokalu. Mój mikrofon to U87AI, o zmianie nie myślę absolutnie. Co polecicie z preampów do tego majka?...
Uważam, że najrozsadniejsza i wlasciwa propozycja będzie IGS NE72.
Klon Neve. Zawodowy klocek za bardzo rozsądne pieniadze. Uważam, że idealne rozwiązanie dla Twojego U87.
Pzdrawiam
- ZgibniewZiobor
...
...
Uważam, że najrozsadniejsza i wlasciwa propozycja będzie IGS NE72.
Klon Neve. Zawodowy klocek za bardzo rozsądne pieniadze. Uważam, że idealne rozwiązanie dla Twojego U87.
Pzdrawiam
...
:D Znam ten preamp doskonale a także mikrofon IGS'a. Sprzęt na prawdę godny polecenia... zresztą jak wszystko Pana Igora.
Do 87 raczej coś lampowego ... może DT. Czas pokaże.
Chce sam preamp bez żadnych eq i kompresorów czy deeserów... wszystko już przerabiałem. Chcę 100% mix soft.
- Soundscape
- Kontakt:
:D Znam ten preamp doskonale a także mikrofon IGS'a. Sprzęt na prawdę godny polecenia... zresztą jak wszystko Pana Igora.
Do 87 raczej coś lampowego ... może DT. Czas pokaże.
Chce sam preamp bez żadnych eq i kompresorów czy deeserów... wszystko już przerabiałem. Chcę 100% mix soft.
...
Witam!
Parę opcji samych preampów jeszcze jest:
Millennia TD1 lub dwukanałowe (czasami się przydaje drugi kanał) M-2b i HV-3C.
Manley Mono Mic Pre lub dwukanałowy Dual Mono Mic Pre.
Universal Audio 710 Twin-Finity (z tańszych lampowo-tranzystorowych) i dwukanałowy 2-610.
Wszystkie bez zbędnych dla Ciebie rzeczy.
Pozdrawiam!
- panduberman
Witam,
Ja swojego U87 (ale starego) podpinałem wszystkiego co mam , żeby zobaczyć z czym najlepiej działa i posłuchaniu (wokalu) nagranego na NE1972, Dounle, Triode, TLAudio 5001 i preampów z REM FF800 najbardziej podobało mi się brzmienie z Double Triode (a potem o dziwo TLAudio..) - ale to takie moje amatorkie spostrzeżenia
pozdrawiam
Radek
SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)
- panduberman
...
Witam,
Ja swojego U87 (ale starego) podpinałem wszystkiego co mam , żeby zobaczyć z czym najlepiej działa i posłuchaniu (wokalu) nagranego na NE1972, Dounle, Triode, TLAudio 5001 i preampów z REM FF800 najbardziej podobało mi się brzmienie z Double Triode (a potem o dziwo TLAudio..) - ale to takie moje amatorkie spostrzeżenia
pozdrawiam
Radek...
przepraszam za literówki , za szybko człowiek chce pisać
SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)