Witam,
Chciałbym spiąć przewodami midi komputer z klawiszem i modułem brzmieniowym. W kompie mam wejście i wyjście midi, w klawiszu i module dodatkowo po jednym thru. Chciałbym żeby klawisz otrzymywał komunikaty z kompa, a moduł z kompa oraz klawisza. Jak to wszystko podłączyć?
pozdrawiam
Połączenia MIDI
Re: Połączenia MIDI
...Witam,
Chciałbym spiąć przewodami midi komputer z klawiszem i modułem brzmieniowym. W kompie mam wejście i wyjście midi, w klawiszu i module dodatkowo po jednym thru. Chciałbym żeby klawisz otrzymywał komunikaty z kompa, a moduł z kompa oraz klawisza. Jak to wszystko podłączyć?
pozdrawiam...
podłącz tak:
klawiatura MIDI Out --> komputer MIDI IN
komputer MIDI Out --> klawiatura MIDI IN
klawiatura MIDI Thru --> moduł MIDI In
W klawiaturze ustaw dla klawiatury Local Off. Sprecyzuj też, które kanały MIDI rezerwujesz dla klawiatury, a które dla modułu (musisz powyłączać je w obu instrumentach). A najlepiej doku dodatkowy interfejs.
Pozdro
Groover
pozdrawiam...
podłącz tak:
klawiatura MIDI Out --> komputer MIDI IN
komputer MIDI Out --> klawiatura MIDI IN
klawiatura MIDI Thru --> moduł MIDI In
W klawiaturze ustaw dla klawiatury Local Off. Sprecyzuj też, które kanały MIDI rezerwujesz dla klawiatury, a które dla modułu (musisz powyłączać je w obu instrumentach). A najlepiej doku dodatkowy interfejs.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl